Cutele urechii

 

Pot da detalii importante despre starea inimii. O cută în diagonală de-a lungul lobului reflectă o boală a inimii. Specialiştii spun că până la 300 de persoane cu încreţituri în diagonală au murit din cauze legate de boala arterelor coronare. Această boală se întâlneşte atât la bărbaţi,cât şi la femei.

Cutele în diagonala lobului urechii pot fi,de asemenea,un indiciu al sindromului Beckwith-Wiedemann. Sindromul este o suprainfecţie care afectează diferite părţi ale corpului. Acesta este unul dintre motivele pentru care ar trebui să acorzi o atenţie sporită urechilor.

 

Cerumen

 

Cei mai mulţi oameni consideră cearaca o secreţie a urechii care trebuie îndepărtată. Însă ea poate da detalii importante privind sănătatea. Potrivit unui studiu recent,o versiune modificată a genei ABCC11 este legată de cancerul de sân. Gena este comună la oamenii din Asia de Est. Ea este responsabilă de producerea sudorii de la nivelul axilelor şi a cerumenului umed de la nivelul urechilor. Potrivit celor de la Medical News Today,acestea sunt indicii care pot duce la depistarea precoce a cancerului de sân. Ceara umedă din urecheşi transpiraţia urât mirositoare au legătură cu apariţia cancerului la sâm,spun oamenii de ştiinţă.

 

Urechi roşii

 

În sezonul cald,se întâmplă uneori ca urechile să se înroşească. Cu toate acestea,dacă ai urechile roşii când stai într-o încăperă răcoroasă,este posibil să te confrunţi cu insuficienţă suprarenală. Glandele suprarenale secretă adrenalină. Hormonul este responsabil de pregătirea organismului de a reacţiona în condiţii nesigure. Adrenalina care se declanşează când nu trebuie este cauza principală a hipotensiunei,pierderea în greutate,insuficienţa renală şi alte afecţiuni.

 

Ţiuitul frecvent

 

Zgomotul în urechi este un indicator al tinitusului. Potrivit unei publicaţii ce apariţine cercetătorilor de la Harvard Medical School,sunetul poate proveni fie de la o ureche,fie de la ambele. Evenimente puternice provoacă tinitus pe termen scurt. În cazul în care zgomotele persistă mai mult de şase luni,ar putea fi semn că te confrunţi cu tinitus cronic.