Dacă obişnuieşti să consumi multe dulciuri,de vină pentru apetitul tău sexual scăzut ar putea fi acest obicei alimentar. Între consumul de zahăr şi scăderea libidoului există o strânsă legătură.

Scade nivelul testosteronului din corp

Rezistenţa la insulină este principalul efect negativ pe care îl are consumul excesiv de zahăr. În plus,acest obicei alimentar duce la creşterea cantităţii de estrogen din corp,în timp ce nivelul testosteronuluiscade. Din această cauză,apetitul sexual scade drastic,iar sistemul reproducător nu mai funcţionează la parametri normali.

Duce la instalarea stării de oboseală

Poate că ţi s-a întâmplat şi ţie să-ţi refuzi partenerul pe motiv că eşti mult prea obosită. Deşi mulţi dintre bărbaţi cred că acest motiv este doar o scuză banală,la bază există o explicaţie ştiinţific dovedită.

Dacă în ziua respectivă ai mâncat multe alimente bogate în zaharuri,corpul tău secretă insulină într-o cantitate mai mare pentru a regla nivelul zahărului din sânge. De multe ori,organismul produce insulină în exces,lucru care duce la apariţia hipoglicemiei şi,implicit,la instalarea stării de oboseală.

Ce alte simptome declanşează

Consumul excesiv de zahăr duce şi la apariţia durerilor de cap,a slăbiciunii musculare şi a stărilor de irascibilitate. Din această cauză,libidoul scade în mod semnificativ.