Chiar dacă legumele conţin acest mineral,nu este la fel de repede absorbit cum este din carnea roşie. Între 2 şi 20 % din cantitatea de fier luată din legume îşi face drumul de la sistemul digestiv la sânge,în timp ce din carnea procentul este cuprins între 15 şi 35 %.

De aceea,trebuie adăugată vitamina C,care stimulează cantitatea de bază de fier din organism şi este absorbit de până la 6 ori mai repede. Acestea trebuie să fie combinate cu o legumă sau un fruct încărcate în vitamina C,pentru a-i oferi organismului doza de fier de care are nevoie.

Iată care sunt fructele şi legumele care conţin fier şi vitamina C:

1. Spanac şi ardei gras roşu

Unul conţine fier,şi al doilea vitamina C. Există o mulţime de moduri de a combina aceste două legume. Pot fi adăugate în salate,sau spanacul poate fi fiert şi mâncat cu orez. Sau ardeiul copt gătit ca garnitură la orezul cu spanac. Poate fi inclus într-o salată din ulei de măsline,usturoi şi ardei roşu copt. Este delicioasă combinaţia!

2. Broccoli şi roşie

Acestea două pot fi incluse în foarte multe reţete. Broccoli sote şi roşia cu ceapă,ciuperci,ulei de măsline,usturoi şi condimente,poate fi garnitura pentru o felie de proteină slabă,  cum este pieptul de pui,somonul sau fasolea albă. Sau poţi prepara un sos din aceste două ingrediente pe care le pui peste paste. În plus,le poţi adăuga în omleta de la micul dejun.

3. Fasole neagră şi varză

Acestea pot fi gătite separat,sau împreună,acest lucru depinde de cum îţi place.

4. Portocală şi varză

Acestea pot fi combinate într-un smoothie. Sau,în salata de varză pot fi adăugate felii de portocală. În plus,sucul de portocală îl poţi bea dimineaţa,în timp ce la gustare poţi alege nişte chipsuri de varză.

 5. Ciocolată neagră şi căpşuni  

Dacă nu ştiai,ciocolata neagră este o sursă de fier,în timp ce căpşunilesunt bogate în vitamina C. Acestea pot fi adăugate la micul dejun,alături de fulgii de ovăz. Totodată,căpşunile pot fi combinate cu un iaurt grecesc,sau le poţi combina pe amândouă într-un smoothie.