Ai mâinile şi picioarele reci? Iată de ce

1 65234 original jpg jpeg

Ştiai că în mod constant mâinile reci sau picioarele pot fi cauzate de un sistem digestiv suprasolicitat? Stomacul ridică temperatura provocând o răcire a extremităţilor.

Iată cum reglementăm în mod natural temperatura corpului:

1. Temperatura corpului

Constatăm că există oameni care au tendinţa de a fi mai sensibili la frig şi alţii care sunt mai sensibili la căldură şi atunci când sunt plasate în zonele cu climă asemănătoare ei reacţionează diferit. Cheia este echilibrarea temperaturii corpului nostru,pentru că nu este bine să fie prea cald sau prea rece.În mod normal,zonele care sunt mai predispuse la frig cu uşurinţă sunt extremităţile. Aceasta este mâinile şipicioarele. Organele noastre interne,care tind să devină reci şi cele care au cea mai mare nevoie de căldură,sunt ficatul şi rinichii,în timp ce stomacul şi intestinele au tendinţa de a reţine căldura.Când corpul trebuie să facă un efort suplimentar în unele zone să-l încălzească,de obicei creşte circulaţia,provocând inflamarea,care,în realitate,este un efort de a se concentra mecanismul de auto-vindecare. Când se întâmplă acest lucru,vom găsi o lipsă de circulaţie în zonele aparent mai puţin vitale,care sunt extremităţile.

2. Sistemul digestiv

Sistemul nostru digestiv,din cauza nutriţiei scăzute sau mâncatul continuu în timpul zilei,este predispus la excesul de căldură,deoarece este solicitat aproape non-stop. Stomacul este forţat să muncească mai mult,crescând acizii gastrici şi,prin urmare,temperatura acesteia. Având în permanenţă picioarele şi mâinile reci poate fi,eventual,rezultatul excesului de căldură din sistemul digestiv. Pe lângă disconfortul adus,este important să încercăm să previnim acest lucru în principal din cauza problemelor comune pe termen lung.

3. Reechilibrarea temperaturii corpului

O modalitate rapidă de a face acest lucru este de a oferi căldură la nivelul membrelor prin aceste moduri:

-o baie fierbinte

-îmbrăcăminte cu ţesături de lână

-aplicarea

generatoare de căldură,cum sunt cele care conţin ghimbir,scorţişoară,etc.

-masarea zonelor cu probleme

-utilizarea unei sticle cu apă fierbinte

Acestea remedii vor atenua simptomele,şi dacă vrem să echilibrăm temperatura corpului nostru,care va îmbunătăţi sănătatea noastră generală,ceea ce trebuie să facem este să accelerăm funcţionarea sistemului nostru digestiv.

4. Cum scoatem căldura din sistemul digestiv

-alege alimente sănătoase şi evită alimentele nocive,în special carnea roşie şi mezelurile,brânzeturile grase,alimentele prăjite şi unele dulciuri;

-evită alimentele care sunt dificil de digerat,cum sunt anumite legume,produse lactate,etc;

-mestecă bine mâncarea;

-nu mânca cantităţi mari;

-nu mânca din nou,până când masa anterioră nu a fost complet digerată;

-nu mânca cina prea târziu şi nu mânca prea mult.

Dacă suferi de hiperaciditate gastrică sau arsuri la stomac,tratează-le cu remedii naturale. Încercă să te odihneşti un pic după ce mănânci,înainte de a face orice efort.

5. Terapie cu apă

Apapoate ajuta la reglarea temperaturii corpului,dar trebuie să o faci treptat. Noi,de obicei facem duş cu apă caldă sau fierbinte,dar încetul cu încetul ar trebui să încercăm duşurile cu apă rece pe tot corpul,cu excepţia capului. Primele pot fi de doar câteva secunde,dar,în timp,putem creşte treptat timpul de utilizare a apei reci şi chiar alternarea cu apă caldă. Când terminăm duşul ar trebui să frecăm cu un prosop pentru a stimula căldura naturală a organismului.