Iarna,temperaturile scăzute determină organismul să-şi micşoreze debitul de sânge de la nivelul mâinilor şi picioarelor,pentru a limita cumva pierderile de căldură.  Iată de ce,circulaţia este afectată,apărând aşa-numitul sindrom al mâinilor şi picioarelor reci.

Te ajută tinctura de Ginkgo biloba!

Cura cu tinctură de Ginkgo biloba este indicată în acest sezon. Aceasta stimulează eficient  circulaţia şi se absoarbe mai uşor în organism decât tabletele cu extract. O poţi lua de trei-cinci ori pe zi,30-40 de picături,cu jumătate de pahar cu apă plată,înainte cu 30 de minute de mesele principale,timp de o lună. Dacă eşti lipsită de energie şi asoziază tinctura cu suplimente de magneziu. Vei combate stresul,durerile de cap şi cele musculature.

Dar şi ceaiurile!

Dacă vrei să-ţi dezmorţeşti de frig mâinile şi picioarele,atunci bea o cană cu ceai de cimbrişor. Pentru a face o infuzie din cimbrişor,ai nevoie de o cană cu apă clocotită şi de o linguriţă de plantă uscată.

De preferat este să cumperi cimbrişor sub formă de vrac. Şi cel de măceşe pune sângele în mişcare. Pentru aceasta,ai nevoie de o lingură de fruct uscat,la o cană cu apă fiartă.

Ardeiul iute stimulează circulaţia

Ai încercat vreodată frecţionările mâinilor şi picioarelor cu macerat de ardei iute? Dau rezultate foarte bune! Maceratul se face din 50 g ardei iute şi 250 ml alcool sanitar. Se lasă timp de 15 zile,în cămară,agitând de două-trei ori pe zi. Fricţionările se fac o dată sau de două ori pe zi.