Eşti iritată

 

Aproximativ o treime dintre persoanele care au o inflamaţie a mucoasei nazale se confurntă cu aşa-numita rinită non-alergică. Dacă ai fost testată pentru alergii şi testul a ieşit negativ,înseamnă că te confrunţi cu acestă problemă de sănătate.

O formă comună,rinita vasomotorie,tinde să apară atunci când corpul este iritat de un factor extern,cum sunt fumul de ţigară,parfum sau aer uscat. Fluctuaţiile de temperatură pot duce,de  asemenea,la astfel de probleme.

 

Eşti însărcinată

 

În timp ce majoritatea ştiu că femeile gravide se confruntă cu umflarea gleznelor,este bine de ştiut că şi nasul înfundat este o neplăcere care apare în sarcină. Folosirea unui umidificator,consumul de lichide (apă,sucuri naturale,supe) şi folosirea unei soluţii nazale pot fi de ajutor. Consultă ginecologul înainte de a încerca orice medicament.

 

Ai tiroida inactivă

 

Hipotiroidismul-o afecţiune care apare când organismul nu produce suficient hormon de stimulare a tiroidei(TSH) – poate duce la congestie nazală,oboseală,constipaţie,subţierea părului,piele uscată şi senzaţie de frig.

 

Ai dezvoltat o infecţie a sinusurilor

 

Ai o răcealăde care pur şi simplu nu reuşeşti să scapi? Cele mai multe infecţii virale,inclusiv răcelile,trec într-o săptămână sau două. Dacă eşti bolnavă de mai mult timp,nu mai amâna vizita la medic. Este posibil să fi dezvoltat o infecţie bacteriană a sinusurilor,care necesită tratament cu antibiotice. Alte semne ale unei infecţii bacteriene includ febră,secreţie nazală şi dureri severe la nivelul sinusurilor.

 

Ai polipi nazali

 

Aceste creşteri non-canceroase (care pot apărea în nas sau sinusuri),nu sunt periculoase,dar pot să împiedice funcţionarea corespunzătoare a căilor respiratorii. Dacă simţi în mod constant că nasul este înfundat şi că simţurile mirosului şi a gustului sunt diminuate,consultă medicul.