Ochii roşii pot fi descrişi ca afecţiunea în care partea albă devine roz,şi este rezultatul vaselor de sângecare s-au dilatat.

Ce cauzează ochii roşii?

Nu este neapărat să apară durerea sau discomfortul atunci când ochii sunt congestionaţi.

Această roşeaţă poate cauza următoarele simptome:

-Mâncărime
-Ochi uscaţi
-Ochi umezi
-Formarea unei cruste anormaleîn jurul ochilor

Iată care sunt principalele cauze pentru ochii roşii:

1. Clipitul rar

Când eşti concentrată la un lucru,mai ales când stai în faţa calculatorului sau te uiţi pe telefon,uiţi să mai clipeşti. Acest obicei poate cauza uscarea şi iritarea ochilor,care vor produce în timp roşeaţă.

2. Alergiile pot duce la ochii roşii

Alergiile sezonale pot cauza roşeaţa ochilor,dar şi alergeni prezenţi în aer precum polenul. Acestea pot inflama vasele de sânge din ochi.

3. Anumite medicamente

Dacă iei medicamente puternice,cum sunt antidepresivele sau antibioticele,te poţi confrunta cu ochi roşii.

4. Consumul excesiv de alcool

Alcoolul poate dilata vasele de sânge din corp,aşadar are acelaşi efect şi asupra ochilor,cauzând roşeaţă. Oamenii care beau mai mult decât trebuie cu o seară înainte,dimineaţa se trezesc cu ochii roşii.

  

5. Fumatul, o cauză pentru ochii roşii

  

Persoanele care fumează se pot confrunta cu ochi uscaţi,rezultat al inflamării vaselor de sânge din corp şi ochi. De asemenea,cu roşeaţă se pot confrunta şi cei care stau lângă cineva care fumează.

6. Stresul

Stresul şi anxietatea pot cauza înroşirea ochilor. Totodată,stresul are efect şi asupra funcţiei cerebrale,şi când acest lucru se întâmplă,nervul optic este solicitat,având ca rezultat ochii roşii.

7. Înotul poate duce la ochii roşii

După ce înoată,oamenii cu confruntă cu ochi roşii. Sarea şi alte produce chimice precum clorul prezent în apă produc iritaţie în ochi,apoi înroşirea lor.

Sursă+credit foto: www.boldsky.com