Taie vârfurile

 

Taie-ţi vârfurile în mod regulat,pentru a elimina firele subţiate sau despicate. Tunsoarea e importantă atunci când ai părul fragil. Lungimea maximă trebuie să fie la baza umerilor,pentru a păstra efectul de volum.

 

 

Alege cu atenţie vopseaua

 

Foloseşte o vopsea de păr care agresează cât mai puţin părul–fără amoniac,spre exemplu,sau cu pigmenţi vegetali (henna). Evită nuanţele extreme – blond platinat,negru-cărbune. Părul pare mai rar atunci când culoarea intensă contrastează cu subţirimea firului şi cu paloarea scalpului. Optează pentru blond-arămiu,blond-auriu,castaniu deschis. Fă-ţi părul şuviţe,în nuanţe apropiate,pentru o senzaţie de volum.

 

 

Foloseşte şamponul potrivit

 

Spală-te pe cap doar o dată pe săptămână. Clăteşte-te cu apă călduţă spre rece. Usucă-te natural,prin tamponare,încearcă să nu foloseşti uscătorul de păr.  Prepară-ţi singură şamponul:amestecă 2 linguri de fulgi de săpun de casă,o lingură de ulei de măsline,un gălbenuş,zeama de la o lămâie. Aplică peste părul înmuiat,masează uşor,clăteşte. Adaugă puţină zeamă de lămâie în apa de clătire.

 

 

Prepară-ţi singură balsamul

 

Amestecă într-o cană 4 linguri de ulei de nucă de cocos extravirgin şi de 2 linguri de miere. Plasează cana într-un bol mare cu apă fierbinte,apoi aplică pe păr. Lasă timp de 20 de minute,clăteşte.

 

 

Alege cu atenţie peria

 

Periază cu atenţie părul,fără să tragi sau să răsuceşti unealta pentru pieptănat. Alege o perie cu fire naturale. Nu folosi placa,nu-ţi tapa părul.