Sfaturi!

Dacă foloseşti nuanţe de oje care intră în conflict cu nuanţa pielii tale,ai toate şansele să pari palidă,ştearsă din peisaj,cum se spune. Dacă nu eşti sigură de nuanţa aleasă,de cum va arăta când se usucă,testeaz-o pe o unghie.

Dacă îndrăgeşti totuşi o nuanţă de ojă ce nu-ţi este recomandată,din cauza tonului pielii tale,foloseşte-o la pedichiură,însă nu vara!

 

Nuanţe deschise
Nuanţele de roz şi roşu,deschise,sunt o necesitate pentru primavară şi vară,şi din fericire tu le poţi purta pe amândouă! Alege rozuri luminoase,cum ar fi rozul pastel sau fondant,rozuri medii precum fucsia sau rozuri aproape roşii. Şi chiar dacă poţi purta orice nuanţă de roz,ţie ţi se potrivesc şi culorile ce au sub-tonuri de albastru (nu galben!).

 

Culori îndrăzneţe
Doamnele cu pielea deschisă la culoare pot purta o mulţime de culori tari! Culoarea vinului şi nuanţele de fragi sunt geniale,aşa că încercă roşu şi mov,în nuanţe medii. Nuanţele ciocolatii,cu ceva auriu în ele,sunt o modalitate bună pentru tine să exploatezi tendinţa „metalică” a sezonului. În plus,îţi flatează tonalitatea pielii! Dacă vrei să alegi o ojă albastră,caută nuanţe luminoase şi nu „marine” (bleumarinul este uşor prea închis pentru tine).

 

Trebuie să eviţi!
Aspectul pielii tale se poate transforma în ceva morbid,dacă optezi pentru nuanţe prea închise la culoare sau chiar negru. Albastrul închis şi verdele pădurar arată prea tare pe pielea ta. Evită nuanţele de  galben şi verde,pentru că-ţi vor scoate în evidenţă roşeaţa pielii.