Iată care sunt aceste motive:

De ce apar cearcănele şi care este cauza lor:

De multe ori,cercănele sunt ereditare. Unele persoane,în special cele care au tenul măsliniu sau mai colorat,la acestea sunt generice cearcănele. Când vine vorba de tonul pielii şi cearcănele de sub ochi,femeile cu tenul mai închis au probleme cu hiperpigmentarea,care se întâmplă atunci când zone ale pielii devin mai închise din cauza unei supra-abundenţe de meleanină,pigmentul care-i dă culoare pielii.

Ceracănele devin mai vizibile pe măsură ce îmbătrânim. Deoarece pielea de sub ochi este atât de subţire,devine suprafaţa cea mai evidentă. De multe ori cearcănele sunt rezultatul pentru care se pierde volum de sub ochi.   

Alergiile. Pot fi ele prevenite?

Acestea sunt un alt inculpat. Pielea de sub ochi poate căpăta aspect de culoare închisă atunci când există simptome alergice,dar şi obiceiurile alimentare ar putea fi de vină. Nutriţia neechilibrată sau dieta accident pot contribui de apariţia cearcănelor,deoarece fluctuaţiile rapide de greutate pot duce la slăbire în zona feţei.

Cele mai bune remedii pentru îndepărtarea cearcănelor este adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Trebuie evitate lucrurile care ne fac rău,care ne fac să îmbătrânim mai repede,cum este expunerea la soare neprotejată şi fumatul. Din păcate această cauză este genetică,şi nu există nicio modalitate de a o preveni. Putem doar să reducem aspectul cearcănelor.

Cum pot fi ei trataţi:

Începe prin aplicarea unei creme hidratante care este specială pentru zona ochilor. Problema este că nu pot folosi ingrediente puternice în aceste creme,deoarece pleoapa este sensibilă. Altfel unele componenete din creme care ne-ar ajuta să remediem cearcănele sunt iritante pentru ochi. Cele mai multe tratamente se bazează pe o hidratare intensă,care are beneficiile ei. Umpluturile cu botox pot ajuta la adăgarea de volum. Acestea nu pot îndepărta sau acoperi definitiv cearcănele,dar pot face ochiul mai reflex şi mai uşor.