Pentru mâini uscate şi crăpate

Ingrediente:ceară de albine,unt de cocos,ulei de cocos,ulei de migdale,apă.

Mod de preparare:Topeşte 6 linguri de ceară de albine într-un bol deasupra unui vas cu apă pus pe foc. Apoi,ia bolul cu miere de pe foc şi adaugă 3 linguri de unt de cacao,6 linguri de ulei de cocos,6 linguri de ulei de migdale şi o lingură de apă. Amestecă compoziţia până când devine omogenă. Înaine de a folosi cataplasma,las-o timp de 30 de minute,după care aplic-o pe mâini. Compoziţia se depozitează într-un bol din piatră.

Pentru buze crăpate

Ingrediente:ceară de albine,ulei de măsline,miere şi ulei esenţial de vanilie.

Mod de preparare:Topeşte 2 linguri de ceară de albine într-un bol deasupra unui vas cu apă pus pe foc. Adaugă o jumătate de linguriţă de ulei de măsline,o jumătate de linguriţă de miere şi câteva picături de ulei esenţial de vanilie. Amestecă compoziţia,după care toarn-o într-o sticluţă de culoare închisă. Foloseşte balsamul ori de câte ori este nevoie.

Pentru piele aspră

Ingrediente:ulei de avocado sau ulei de jojoba,ceară de albine,apă,gel aloe vera şi ulei esenţial la alegere.

Mod de preparare:Începe prin a topi 3 linguri de ceară de albine,după care adaugă treptat o ceaşcă cu ulei de avocado sau ulei de jojoba. Uleiul de jojoba este recomandat persoanelor care au pielea sensibilă,ce crapă cu uşurinţă,în timp ce uleiul de avocado catifelează pielea. După ce ai îndepărtat amestecul de pe foc,adaugă 4 linguri de gel aloe vera. Foloseşte un blender sau un mixer pentru a omogeniza compoziţia,timp în care adaugă gradat 5 linguri de apă,apoi continuă să amesteci până când compoziţia se întăreşte. La sfârşit adaugă câteva picături de ulei esenţial,la alegere. Aşteaptă 20 de minute înainte de a aplica loţiunea pe corp.