Îţi sângerează gingiile

De cele mai multe ori,gingiile sângerează când sunt inflamate sau te confrunţi cu gingivită,însă în multe cazuri,acest simptom poate anunţa un dezechilibru hormonal.

Limba este roşie

Dacă limba ta este mai roşie decât în mod normal este posibil să ai un deficit de vitamina B6,în timp ce apariţia durerii la nivelul limbii şi a crăpăturilor în colţul gurii pot indica un nivel scăzut de fier în organism.

Ai respiraţia urât mirositoare

Dacă iei antidepresive şi antihistaminice este posibil ca acestea să fie cauzele respiraţiei tale urât mirositoare. Există şi situaţii când halena apare din cauza bacteriilor care cresc necontrolat în sistemul digestiv sau a diabetului care nu este ţinut sub control.

Ai smalţul dinţilor erodat

Fructele acidulate pot duce în timp la erodarea dinţilor,însă te poţi confrunta cu această problemă şi în cazul în care ai reflux gastro-esofagian.

Ai dinţii pătaţi

Dacă obişnuieşti să bei cafea şi vin sau să consumi alimente cu un conţinut mare de cacao,atunci pătarea dinţilor este un lucru inevitabil. Însă,în cazul în care nu consumi des aceste alimente şi băuturi,petele de pe dinţi pot fi cauzate de stres,de afecţiuni gingivale sau de un deficit de fluor.