Zahărul

 

Recomdarea medicilor este de a evita consumul de alimente bogate în zahăr,mai ales dacă suferi de boli tiroidiene autoimune. Consumul excesiv de alimente dulci poate duce la rezistenţă la insulină. Rezultatul? Deterioarea tiroidei,precum şi scăderea nivelul hormonilor tiroidieni.

 

Alimentele prăjite

 

Alimentele bogate în grăsimi trans pot reduce eficacitatea medicamentelor pentru tiroidă. În plus,acestea afectează,de asemenea,producţia naturală de hormoni tiroidieni. Un exemplu tipic de alimente bogate în grăsimi trans sunt cele prăjite.

 

Soia

 

Dacă iei hormoni tiroidieni sintetici pentru hipotiroidism,ar trebui să nu mai consumi soia,deoarece aceasta poate împiedica absorbţia medicamentelor,spun medicii.

Dacă totuşi îţi place soia şi vrei s-o consumi,ar fi bine să mănânci preparate pe bază de soia la cel puţin patru ore după ce ai luat medicamentele,astfel încât corpul tău să poată procesa fiecare ingredient individual.

Mai mult,persoanele care au deficit de iod ar trebui să evite soia,deoarece aceasta poate duce la reducerea funcţiei tiroidei.

 

Legumele crucifere

 

Varza şi broccoli sunt legume sănătoase,dar nu şi în dieta oamenilor care au probleme cu tiroida. Aceştia ar trebui să limiteze consumul acestor alimente.

 

Cafeaua

 

Pentru mulţi,consumul de cafea nu este cea mai bună alegere pentru a-şi începe ziua. Din această categorie fac parte în special persoanele care au probleme cu tiroida. În plus,consumul excesiv de cafea poate afecta glandele suprarenale. Acestea,pe de altă parte,pot declanşa diverse afecţiuni grave.