Deshidratarea

Deshidratarea duce la scăderea tensiunii arteriale. Aşadar,atunci când te simţi ameţită,bea lichide cu înghiţituri mici. De asemenea,pentru a preveni apariţia hipotensiunii,este indicat să bei cât mai multe lichide zi de zi.


Citeşte şi:

Plante care domolesc hipertensiunea

Cum reduci tensiunea arterială


Sarcina

Şi femeile însărcinate se pot confrunta cu scăderea tensiunii arteriale. Acest lucru se întâmplă din cauza nivelului ridicat de progesteron din sânge,care dilată vasele de sânge şi duce la apariţia hipotensiunii.

Administrarea unor medicamete

Unele tipuri de medicamente precum analgezicele,antidepresivele sau cele care sunt destinate în tratamente contra anxietăţii şi a bolilor cardiovasculare pot duce la scăderea tensiunii arteriale.

Anemia şi dezechilibrele hormonale

Dacă ai un deficit de vitamina B12,ai un risc mai mare de a fi hipotensivă. Şi dezechilibrele hormonale precum hipotiroidismul,tiroidita hiperactivă,hipoglicemia şi diabetul sunt asociate adesea cu existenţa hipotensiunii.

Alte problemele de sănătate care au ca principal simptom scăderea tensiunii arteriale sunt infecţiile din sâne,dilatarea vaselor sangvine,bătăile neregulate ale inimii şi afecţiunile de la nivelul ficatului.