Cauzele tenului seboreic

Un ten gras poate avea cauze nenumărate,începând cu dereglările hormonale,genetica sau pur şi simplu cu felul în care îţi gestionezi dieta. Glandele sebacee secretă „uleiul”,ce este mai apoi eliberat prin pori. Un nivel ridicat sau chiar exagerat al sebumului duce la aşa numitul ten gras.  

Tipuri de fond de ten pentru tenurile grase

Dacă te numeri printre cele ce se confruntă cu o astfel de problemă,află că există şi soluţii. Fondul de ten de tip „praf” (sau pudră),compact sau pulbere,este unul dintre aliaţii tăi. Acesta înlătură aspectul lucios al feţei şi rezistă pe durata întregii zile. Nu este doar o poveste,aşa că poţi încerca!

Fondul de ten pudră

Un astfel de fond de ten vine sub formă compactă sau de pulbere,aşa cum spuneam şi mai devreme. Îl poţi aplica cu ajutorul unei pensule speciale,cu un burete sau cu un “puf” special. Un fond de ten pudră ajută la estomparea sebumului în exces şi dă un aspect mat,întreaga zi,tenului tău. Trebuie să ai în vedere ustensilele cu care îl aplici,pentru că pensulele şi bureţii,adună bacterii şi microbi,şi va trebui deci să le speli şi să le dezinfectezi regulat.  

Fondul de ten mineral

Pentru cele ce doresc o alternativă natural,un produs mineral este alegerea cea mai indicată. Machiajul de tip mineral are avantajul că nu conţine chimicale puternice şi alte tipuri de compuşi ce duc la erupţii cutanate şi iritaţii,în cazul celor cu un ten sensibil.  

Fondul de ten aerat (cremă)

Unele companii cunoscute au astfel de variante de fonduri de ten,destinate de cele mai multe ori tipurilor de ten tinere (pentru adolescente,de obicei),însă îţi recomand să le testezi. Se aplică extrem de uşor cu ajutorul degetelor şi tocmai de aceea poţi aplica produsul în câte straturi vrei,pentru că nu-ţi va lăsa tenul încărcat. Este ca o spumă ceva mai compactă,catifelată la atingere şi cu o putere mare de acoperire,zic eu. Merită încercată!