Vergeturile nu apar doar ca urmare a unei sarcini,ele pot fi cauzate de îngrăşăre sau de slăbire excesivă,acesta fiind motivul pentru care oamenii de orice sex,înălţime sau greutate le pot avea. Cel mai frecvent acestea apar pe abdomen,coapse,partea superioară a braţelor şi pe sâni (în cazul femeilor).

Prevenirea vergeturilor

Dacă obişnuiai să îţi hidratezi pielea de două ori pe zi,zilnic,în adolescenţă,ai redus considerabil riscurile de a face vergeturi odată cu înaintarea în vârstă. Pielea elastică şi suplă,bine hidratată,nu va ceda la vergeturi la fel de uşor. Cu toate astea,dacă nu ai avut grijă de acest aspect în tinereţe şi este prea târziu pentru tine (aşa cum este pentru majoritatea dintre noi),vezi ce poţi face de acum înainte.

Cum scapi de vergeturi

În cazul în care ai vergeturi,cu cât mai devreme începi să le tratezi,cu atât mai mult succes vei avea. De exemplu,dacă aştepţi un copil,îngrijirea pielii de la începutul sarcinii poate ajuta la reducerea aspectului de vergeturi.

Acestea fiind spuse,fiecare dintre aceste tratamente vor funcţiona mai mult sau mai puţin,de la o persoană la alta. Şi,chiar dacă nu poţi scăpa de ele complet,hidratându-le,scapi de senzaţia de mâncărime,de care se plâng cele mai multe persoane cu vergeturi.

Creme anti-vergeturi

Cremele îmbunătăţesc starea pielii,în general,ceea ce înseamnă că vergeturile vor avea un aspect mai estompat şi vor fi mai puţin vizibile. Ingredientele active,cum ar fi tretinoin sau retinol,care îmbunătăţesc aspectul vergeturilor cu aproximativ 20%,sunt o opţiune promiţătoare pentru a reconstrui colagenul din piele. Totuşi,aceste creme trebuie evitate dacă eşti gravidă sau dacă alăptezi. Produsele pe bază de silicon sunt de asemenea considerate benefice. Multe femei susţin că untul de cacao este cea mai bună opţiune,dar nu există nicio dovadă ştiinţifică că are vreun efect asupra vergeturilor.

Uleiuri

Fie că este vorba de ulei special,cum ar fi Bio-Oil,sau de ulei esenţial,anumite uleiuri pot îmbunătăţi aspectul vergeturilor. De exemplu,potrivit studiilor,se pare că uleiul de măceşe cu vitamina E este eficace în reducerea severităţii vergeturilor. Uleiul de migdale amare este,de asemenea,eficient,dacă este combinat cu masarea zonelor cu probleme pentru minim 15 minute pe zi. 

Tratamente cu laser

Terapia cu laser poate fi o modalitate eficientă de a repara pielea,dar este mult mai scumpă decât tratamentele clasice. Procedura în sine este destul de rapidă şi fără durere. Dacă iei în considerare această opţiune,apelează la ajutorul unui specialist care te poate sfătui cu privire la procesul potrivit tipului tău de piele şi aspectului vergeturilor.