Ajutoare din natură pentru crampe musculare

1 71172 original jpg jpeg

Durerile provocate de cârcei şi contracţiile muşchilor pot fi calmate cu remedii simple şi uşor de pus în practică. Plantele şi leacurile naturiste sunt deosebit de eficiente şi dacă le combini cu o alimentaţie adecvată, poţi uita de această problemă de sănătate

Crampele musculare sunt contracturi involuntare ale muşchilor,care afectează în special zona gambelor şi laba piciorului şi sunt însoţite de dureri asemănătoare cu nişte junghiuri.

În orice moment al zilei pot apărea,nu trebuie să fie seară sau dimineaţă ori după efort fizic. De obicei,cauzele care declanşează crampele sunt carenţele de minerale,circulaţia proastă periferică,deshidratarea şi kilogramele în exces.

Ceaiul de călin calmează durerile

Planta numită călin are proprietăţi binefăcătoare în caz de crampe musculare. Decoctul din scoarţă uscată şi mărunţită nu doar că reduce senzaţia de durere,însă în unele cazuri spasmele musculare dispar complet.

Poţi face un ceai din o linguriţă de pulbere de scoarţă la 350 ml apă şi fierbi aproximativ zece minute,până mai scade apa. E bine să bei două căni pe zi,dacă crampele sunt intense şi dese.

Ceaiul de muşeţel este şi el de ajutor

Un alt remediu din plante indicat în reducerea simptomelor care însoţesc crampele musculare este cel pe bază de muşeţel. Fă o combinaţie din muşeţel şi fenicul,o lingură de plante uscate şi pisate la o cană mare cu apă,şi fierbe câteva minute.

Două ceşti de ceai pe zi se beau,cu condiţia să le consumi cu înghiţituri mici,ca să aibă efect mai bun,şi vei scăpa de durerile de gambe,iar muşchii tensionaţi se vor relaxa.

Uleiul esenţial de ghimbir previne crampele

Ai nevoie de un remediu eficient care poate să combată aceste contracţii neplăcute? Ghimbirul este un aliat de încredere în lupta cu crampele şi le poate preveni.

Masajele cu ulei esenţial de ghimbir îmbunătăţeşte circulaţia periferică a sângelui şi reduce riscurile de apariţie a contracturilor musculare.

Poţi face comprese cu el,dar are efect bun şi dacă îl foloseşti ca ulei aromatic pentru baie la picioare. Seara,foarte benefic este şi masajul la tălpi.

Tinctura de ardei iute îmbunătăţeşte circulaţia sangvină

Compresele cu ardei iute uscat şi mărunţit activează fluxul sângelui spre extremităţi şi calmează durerile. Le poţi prepara din o parte ardei iute şi cinci părţi alcool sanitar.

Amestecul se agită timp de două săptămâni,apoi se utilizează diluat cu apă şi nu se aplică pe zonele cu răni deschise.