Rochia este uşor de ales. În schimb, te poţi confrunta cu o dilemă când vine vorba de alegerea pantofilor. Secretul este să alegi o pereche de pantofi cu toc care sunt confortabil. Desigur, trebuie să respecţi întotdeauna tipul evenimentului, locaţia, sezonul şi anotimpul. De aceea, iată câteva sfaturi care te ajută să alegi cel mai bine pantofii cu toc:

Pentru rochia lungă


Dacă rochia pe care ai ales să o îmbraci acoperă complet picioarele, atunci pantofii ar trebui să fie de preferinţă într-o singură culoare. Însă, dacă rochia are o culoare puternică poţi alege sandale cu un mic detaliu. Important este să nu aibă tocul şi curelele groase, ci subţiri, pentru a oferi un plus de eleganţă. sandalele nu sunt recomandate persoanelor care nu au glezna subţire.  

Pentru rochia scurtă


Cu acest model de rochie posibilităţile la încălţăminte sunt nenumărate. Mai mult, există pantofi speciali pentru rochia scurtă. Cu toate acestea, ca şi în cazul rochiilor lungi, trebuie să ţii cont de înălţime, de grosimea gleznei şi, desigur, cât de scurtă este rochia. Optează pentru o pereche de pantofi stiletto, poate unii de culoarea piciorului, despre care ştim că oferă iluzia de picioare mai lungi.

Pentru rochia asimetrică


Rochiile care sunt mai scurte în faţă şi mai lungi în spate sunt perfecte cu o pereche de sandale. Ele îţi permit să arăţi picioarele şi poţi să experimentezi diferite măsuri la tocul pantofului. Aşadar, optează pentru o pereche de sandale cu toc înalt, subţire.


Credite foto: www.happycouple.ro; www.steptohealth.com; www.pinterest.com.