La serviciu 
 
Geanta ideală pentru serviciu trebuie să îţi dea,în primul rând,o stare de confort şi să fie practică. Un model cu mai multe compartimente este o alegere inspirată. Evită genţile foarte mari,care au doar un singur compartiment,căci îţi pot da bătăi de cap.
 
Gândeşte-te că în geanta unei femei se găsesc întotdeauna goarte multe obiecte,iar în momentul în care te apuci să cauţi cheile printre truse de machiaj,telefoane,cărţi,parfum,etc.,pierzi minute bune şi rişti să întârzii la serviciu.
 
Geanta trebuie,de asemenea,să fie adaptată la stilul vestimentar pe care îl adopţi la locul de muncă. În ceea ce priveşte culoarea,s-au dus vremurile când negrul era preferat. Poţi alege şi culori tari,iar materialul poate fi de la piele,până la cel textil.
 
La un interviu de angajare
 
De un interviu de angajare depinde viitorul tău,de aceea ţinuta pe care o adopţi trebuie să fie impecabilă. Aşadar,alege o geantă cât mai simplă,dar elegantă în acelaşi timp,astfel încât să nu dai impresia că te simţi ca şi cum ai plecat la piaţă. Nu trebuie să fie nici foarte mică,dar nici de dimensiuni mari. Ar fi,de asemenea,ideal,ca aceasta să fie confecţionată din piele.
 
La o petrecere
 
Un eveniment precum o nuntă,un botez sau orice altă petrecere necesită multă atenţie din partea ta,atât în alegerea hainelor potrivite,cât şi a accesoriilor. În ceea ce priveşte geanta,cea de tip plic este întotdeauna alegerea cu care nu vei da greş.
 
Un detaliu la care trebuie să fiii foarte atentă este alegerea materialulului din care este confecţionată. Aceasta poate fi din piele,cât şi din material satinat,cu aplicaţii din pietre strălucitoare. Şi aplicaţiile metalice sunt de luat în seamă,mai ales că sunt la modă anul acesta. Optează pentru culori tari,precum albastru sau violet sau poţi alege şi negrul.
 
Când alegi culoarea,este bine să ţii cont şi de culoarea pantofilor. Sau,dacă eşti o persoană nonconformistă,pur şi simplu te poţi juca cu nuanţele. 
 
Ţine cont şi de înălţime când îţi alegi geanta
 
Atunci când ăţi cumperi o geantă,este bine să ţii cont şi de înălţimea ta. Astfel,femeilor înalte li se potrivesc mai bine genţile de dimensiuni medii,cu curele lungi,care le dau un plus de eleganţă.
 
Nu este greşit nici dacă optează pentru un model supradimensionat. În schimb,minionelor le stă cel mai bine cu o geantă de dimensiuni mici,căci genţile mari le pot face să pară şi mai mici de statură decât sunt în realitate.