Ardei gras-trebuie să fie tare şi neted,cu coaja strălucitoare şi întinsă. Culoarea depinde de gradul de coacere şi soi,nu influenţează prospeţimea. Se păstrează în cutia de legume a frigiderului,până la o săptămână. Copt şi decojit,poate fi păstrat în ulei mai multe luni.

Cireşe-trebuie să fie ferme,cărnoase,strălucitoare,cu coada verde,bine ataşată de fruct. Se păstrează într-un coş de fructe,la adăpost de căldură sau nu mai mult de două zile în cutia de legume a frigiderului,de unde se scot cu cel puţin 30 de minute înainte de consum. Se pot congela foarte bine. Pentru a le scoate sâmburii se lasă o oră în apă cu gheaţă,după ce în prealabil au fost scoase codiţele.

Căpşuni-trebuie să aibă culoarea roşu închis viu,să nu aibă pete,să fie strălucitoare şi ferme. Nu trebuie să fie neapărat mari,ci parfumate. Căpşunile trebuie să fie consumate în stare foarte proaspătă. Se păstrează într-o cutie perforată,în cutia de legume a frigiderului,maximum 3 zile,dacă nu sunt foarte coapte. Nu rezistă prea bine la congelare,folosiţi-le mai degrabă la dulceţuri şi siropuri.

Citeşte mai multe pe click.ro