Corpurile de iluminat fac din casă acasă. Lumina din baie nu poate fi aceeaşi cu cea de pe hol sau din dormitor,de aceea este important ca atunci când alegi corpuri de iluminat să ştii la ce folosesc. Aşa că,fiecare încăpere are o lumină specifică şi unică,în funcţie de funcţionalitatea ei.

Dacă eşti în încurcătură în ceea ce priveşte alegerea corpurilor de iluminat,iată câteva sfaturi utile,care te pot ajuta să găseşti exact ceea ce îţi place şi ce ai nevoie.

Prima încăpere din orice casă este holul. Aşa că trebuie să impresionezi cu lumina din hol. O lustră care să ţină cont de dimensiunile holului şi să dea o lumină relaxantă şi primitoare este ceea ce ai nevoie. Dacă nu îţi plac lustrele care atârnă,poţi lua un corp de iluminat mai mic,pe care să-l fixezi pe unul din pereţii holului. Adaugă şi o oglindă,va da impresia de mai mult spaţiu şi de mai multă lumină.

Holurile mari şi scările interioare este recomandat să fie cât mai luminate. Astfel că,te poţi orienta către ceva mai mare sau mai multe corpuri de iluminat mici,pe care să le pui la distanţă de maxim 2 metri unul de celălalt.

Alegerea corpurilor de iluminat – foloseşte corpurile de iluminat şi în scop decorativ

Foloseşte corpurile de iluminat pentru a pune în evidenţă cât mai bine spaţiul living-ului. Dă o atmosferă cât mai plăcută prin iluminare sau o atmosferă dramatică,accentuează culorile pereţilor şi mobilei prin iluminare. Pentru luminarea unei anumite zone din cameră,foloseşte corpuri mici de iluminat,care se prind în perete. De asemenea,spoturile de lumină sunt foarte la modă şi chiar sunt extrem de practice,atât pentru iluminarea unor zone,cât şi pentru luminarea totală a încăperii.

Pentru încăperile unde se serveşte masa,corpul sau corpurile de iluminat trebuie să fie cât mai mari şi mai luminoase. Servirea mesei alături de familie sau prieteni este un moment de comunicare şi bucurie,de aceea lumina este importantă pentru acest moment. Lumina trebuie să fie deasupra mesei,nu foarte sus,dar nici foarte jos. Se poate adăuga şi un corp de iluminat,care să stea pe masă pentru un efect şi mai plăcut. De asemenea,mici spoturi de lumină pot pune în evidenţă tablouri de familie sau picturi în această cameră,în plus lumina împrăştiată va pune şi mai mult în evidenţă spaţiul unde se serveşte masa.

Bucătăria este bine să aibă mici corpuri de iluminat acolo unde este mare nevoie de lumină,cum este deasupra aragazului,deasupra dulapurilor sau spaţiilor de depozitare. Spoturile de lumină pot fi din nou o alegere bună pentru bucătărie.

Alegerea corpurilor de iluminat – baia,pusă în evidenţă prin corpuri de iluminat

În baie,lumina trebuie să fie în primul rând deasupra oglinzii,apoi în diferitele părţi folosite. Luminile din baie pot fi şi decorative,iar veiozele mici de perete sunt o idee excelentă pentru băile mai încăpătoare. Luminile de deasupra dulapurilor din baie sunt neapărat necesare,iar dacă îţi place să te relaxezi în baie din când în când,nu uita să iei bulbi decorativi de lumină. Baia va deveni un loc de relaxare şi linişte.