Când apare menopauza?

Vârsta la care se instalează menopauza variază de la caz la caz, însă un lucru este cert, şi anume faptul că are un impact major asupra sănătăţii femeii, de aceea este bine ca acest lucru să se întâmple cât mai târziu. Potrivit studiilor, factorii care influenţează în negativ apariţia menopauzei pot fi diverşi, de la fumat până la tratamentele cu chimioterapie.

Dieta recomandată

În topul clasamentului cu cele mai potrivite alegeri alimentare care pot decala cu minimum trei ani menopauza se numără legumele proaspete precum mazărea, fasolea verde sau uleiul de peşte. Aceste statistici se bazează pe un studiu la care au participat 14.000 de femei de 51 de ani, din Marea Britanie. În cazul celor care au consumat produse rafinate precum paste şi orez, menopauza a început cu cel puţin un an mai devreme.

Consecinţele unui regim alimentar dezechilibrat

Potrivit medicilor, vârsta la care începe menopauza poate avea consecinţe serioase asupra sănătăţii. S-a constatat că dacă se declanşează prea devreme sau prea târziu, poate provoca apariţia cancerului de sân sau a cancerului ovarian, dar şi a depresiei, demenţei şi disfuncţiilor sexuale. De aceea, este necesar să acorzi o atenţie sporită alimentelor pe care le consumi, dacă vrei să preîntâmpini apariţia acestor probleme.