1.    Nu fumezi;
2.    Practici sport;
3.    Menţii o greutate corporală normală;
4.    Adopţi un stil alimentar sănătos;
5.    Petreci timp alături de familie şi prietenii.

Cel mai important factor pentru o viaţă mai lungă este stilul alimentar. De aceea, iată care sunt alimentele care cresc şansele de longevitate:

Legumele verzi cu frunze

Includerea legumelor verzi în alimentaţue este cel mai bun lucru pe care-l poţi face pentru sănătatea ta. Toate aceste legume, în special spanacul , sunt bogate în antioxidanţi, vitamine şi minerale, necesare pentru menţinerea organismului sănătos. În plus, mai multe studii au arătat că prin consumul de legume verzi o dată pe zi poate fi redusc riscul de apariţie a bolilor care pun în pericol viaţa cu aproape 15%.

Migdalele

Migdalele sunt bogate în fibre şi grăsimi sănătoase, care reduc riscul de boli cardiovasculare şi îmbunătăţesc capacităţile cognitive ale creierului şi puterea de memorie. Mănâncă zilnic un pumn de migdale, ca gustare între mese.

Uleiul de măsline extra virgin

Nu toate uleiurile de măsline nu sunt bune pentru sănătatea ta, deoarece cele mai multe dintre ele sunt produse prin tratarea termică a măslinelor pentru a extrage uleiul, ceea ce distruge toate substanţele nutritive benefice din acest ulei. Aşadar, alege întotdeauna soiul extra virgin, pentru că acesta este produs de măslinele presate la rece şi, prin urmare, are o cantitate mare de polifenoli sănătoşi şi acizi graşi mononesaturaţi sănătoşi din inimă. În plus, studiile au arătat că utilizarea regulată a acestui ulei pentru gătit poate reduce drastic riscul bolii Alzheimer!

Avocado

Avocado este un superfruct cunoscut pentru conţinutul bogat de acizi graşi mononesaturaţi, capabili să reducă nivelul de colesterol din sânge şi să prevină bolile cardiace. În plus, studii recente au arătat că avocado conţine un compus care este capabil să distrugă celulele canceroase în stadiu incipient de leucemie mieloidă acută, care este un cancer de sânge care afectează în mod predominant persoanele în vârstă (peste 65 de ani).

Ouăle

Ouăle sunt sursă importantă de proteine şi fibre. Proteinele sunt bune pentru sănătatea ta, deoarece stimulează metabolismul şi îmbunătăţeşte rezistenţa musculară şi colesterolul bun (gălbenuşul). Mănâncă câte un ou fiert de două sau de trei ori pe săptămână.

Afinele

Afinele conţin un număr mare de antioxidanţi, care luptă împotriva daunelor pe care le pot provoca radicalii liberi. Şi din moment ce radicalii liberi sunt, de asemenea, responsabili pentru toate semnele de îmbătrânire, cum sunt liniile fine, petele şi ridurile, prin consumul lor le poţi preveni, plus că afinele cresc şansele de longevitate.

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră cu un conţinut de cacao mai mare de 75% este mult mai sănătoasă decât varianta de ciocolată cu lapte, deoarece numeroase studii au arătat că acest dulce amar îmbunătăţeşte sănătatea inimii, previne daunele care pot avea loc asupra creierului. În plus, ciocolata neagră îmbunătăţeşte starea de spirit.

Alte alimente care cresc şansele de longevitate sunt:

-    ceaiul verde;
-    nucile;
-    seminţele de chia;
-    fulgii de ovăz;
-    iaurtul;
-    ardeiul gras;
-    ardeiul iute;
-    roşia;
-    rodia;
-    fasolea;
-    produsele pe bază de cereale integrale.

Credit foto: www.boldsky.com