Se pare că există câteva alimente care cresc şansele de-a rămâne însărcinată, şi anume:

Fasolea

Boabele de fasole sunt surse importante de proteine slabe şi de fier, ambele fiind esenţiale pentru sănătatea ovarelor. În plus, au un conţinut scăzut de grăsimi şi unul ridicat de fibre, aşadar nu trebuie să-ţi faci griji pentru greutate. Include în alimentaţia ta măcar o dată pe zi fasolea.

Peşte, avocado – surse de Omega - 3

Acizii graşi Omega-3 sunt esenţiali atunci când vine vorba de încercarea de a concepe un copil. Acestea conţin EPA (acid eicosapentaenoic) şi DHA (acid docosahexaenoic), care sunt importante pentru creşterea fertilităţii. Acestea reduc inflamaţia zonei pelvine şi, de asemenea, mucusul cervical al ovarului. Medicii recomandă de obicei să începi cu Omega-3 cu cel puţin trei luni înainte de-a dori conceperea copilului. Mai mult, include în dieta zilnică alimente care sunt surse de acid gras Omega-3.

Fructe de pădure

Ştim deja că fructele de pădure sunt bogate în antioxidanţi. de fapt, ele cresc şansele de a rămâne însărcinată. Antioxidanţii diminuează deteriorarea celulelor şi protejează organele interne de deteriorarea radicalilor liberi. astfel, este menţinută sănătatea întregului organism.

Produse lactate

Alimente bogate în calciu nu numai că vor spori sănătatea osoasă, ci şi sănătatea reproducerii. Produsele lactate sunt bogate într-o proteină numită poliamină, care se găseşte în plante şi produse de origine animală. Aceste proteine ajută la îmbunătăţirea sănătăţii ovulelor şi, de asemenea, ajută buna funcţionare a ovarelor.

Legume verzi

Legumele verzi conţin folat şi alte substanţe nutritive esenţiale care îmbunătăţesc sănătatea generală a femeilor. în plus, ele sunt cunoscute pentru faptul că reduc stresul şi îmbunătăţesc sănătatea mintală. Aceşti doi factori pot avea un efect direct asupra reglării ciclului menstrual, ceea ce va contribui la creşterea şanselor de sarcină. Include în alimentaţie spanacul, salata verde, varza, loboda etc.

Migdale

Migdalele sunt bogate în vitamina E, mangan, cupru şi biotină. Vitamina E ajută la îmbunătăţirea calităţii ovarelor şi, de asemenea, previne riscul de defecte congenitale. Ai grijă ca gustarea de zi cu zi să fie în jur de 10 migdale.


Credit foto: www.mataindonesia.co