1. Alimentele bogate în acizi graşi Omega 3

Consumul de carne de vită duce la un risc scăzut de boli cardiace,afecţiuni inflamatorii,dar şi depresie. Ideal ar fi să provină de la vacile hrănite cu iarbă pentru că această carne nu conţine hormoni sau substanţe chimice,este bogată în vitamina C,E,betacaroten şi acizi graşi Omega 3. De asemenea,consumul de peşte de cel puţin două ori pe săptămână reduce riscul de depresie cu până la 25%. Oamenii de ştiinţă recomandă macrou,ton proaspăt,somon sau sardine.

2. Alimentele bogate în carbohidraţi

Alimentele bogate în carbohidraţi stimulează producerea de serotonină-hormonul fericirii-şi scad cu 30% riscul dezvoltării unei depresii. Ar fi ideal să consumaţi una-două banane pe zi,fructe care nu numai că ajută la declanşarea stării de bine,dar conţin şi enzime ce stimulează digestia şi instalează rapid senzaţia de saţietate.

UIte AICI ce alimente îţi oferă o stare de fericire!