Alimente care te ajută să scapi mai repede de gripă sau răceală. Condimentele picante, pe listă

1 alimente anti gripa jpg jpeg

În plin sezon al virozelor, medicii avertizează că există remedii naturiste atât pentru prevenţie, cât şi pentru tratare. Atenţie, însă, nu este indicat să urmaţi tratamente după ureche, ci să mergeţi la cabinetul doctorului de familie. Ce alimente te pot ajuta să ameliorezi simptomele de gripă sau răceală şi disconfortul dat de acestea?

Nutriţionistul Gianluca Mech recomandă să alegem alimente bogate în vitamina C, sulf, beta-caroten, vitamina D, zinc şi probiotice, notează unica.ro.

“Primul sfat este să adoptaţi o dietă variată şi echilibrată, îmbogăţită cu un aport mai mare de fructe şi legume de sezon. De asemenea, foarte indicate sunt cerealele integrale, leguminoasele, nucile, alunele, seminţele de dovleac, seminţele de in, seminţele de floarea soarelui, peştele gras, carnea gătită altfel decât prin prăjire, uleiul de măsline. În plus, nu uitaţi să consumaţi cât mai multe lichide!”, recomandă specialistul nutriţionist.

Citeşte şi: Nutriţionistul Mihaela Bilic: "Beţi cafea! Deblochează organismul spre a slăbi. Efectele negative sunt un mit!"

Potrivit specialistului în nutriţie, acestea sunt alimentele care nu trebuie să lipsească din alimentaţie atunci când suntem expuşi la gripă sau răceală.

Alimentele bogate în vitamina C: citrice, kiwi, legume, în special din familia cruciferelor (varză, conopidă, broccoli) - sunt utile pentru a proteja celulele de oxidare, pentru a ajuta absorbţia fierului şi pentru a creşte sistemul imunitar datorită acţiunii proprietăţilor antiinflamatorii;

Alimente bogate în sulf, capabile să inhibe dezvoltarea bacteriilor (usturoi, ceapă, legume din familia cruciferelor);

Alimente bogate în beta-caroten (morcovi, dovleac, sfeclă, spanac), cu funcţia de protecţie a timusului, glanda implicată în capacitatea organismului de a se apăra;

Citeşte şi: Creşte numărul îmbolnăvirilor. Cum faci diferenţa între gripă şi o banală răceală

Vitamina D (peşte gras, brânzeturi grase, ouă, ficat) - nivelul scăzut de vitamina D poate compromite sistemul imunitar şi ne poate expune mai uşor la la răceli, gripă şi alte infecţii respiratorii;

Zinc (peşte, carne, ouă, cereale, leguminoase şi fructe uscate) – contribuie la o funcţionalitate îmbunătăţită a sistemului imunitar;

Condimente - majoritatea aromelor picante au o acţiune vasodilatatoare care favorizează transpiraţia şi stabilizarea în consecinţă a temperaturii corpului. În special curry, curcuma, ardeiul şi ardeiul iute sunt surse naturale de acid acetilsalicilic, un important ingredient activ antiinflamator;

Probiotice (iaurt alb, kefir) şi prebiotice (praz, cicoare, usturoi, alimente fermentate) - Lipsa de echilibru în flora bacteriană intestinală este responsabilă de modificările funcţionale şi de reducerea trofismului imun”, sunt vitaminele şi nutrienţii recomandaţi de specialist în această perioadă.



Recente

mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg
femeie care folose;te telefonul mobil  foto   Shutterstock jpg
Cheesecake cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2140680263 jpg
stres  foto   Shutterstock jpg