Alimente la care nu te-ai fi gândit că ar trebui păstrate la frigider

1 shutterstock 603106244 jpg jpeg

Când vine vorba de depozitarea alimentelor, trebuie să luăm în considerare o mulţime de aspecte pentru a le menţine proaspete, sigure şi bune la gust cât mai mult timp posibil. Pe unele dintre ele, chiar dacă suntem obişnuiţi să le păstrăm într-un dulap sau în cămară, ar fi mai bine să le mutăm la frigider pentru a le prelungi termenul de valabilitate.

Condiţiile nepotrivite de păstrare pot duce la deteriorarea, formarea mucegaiului şi chiar apariţia de insecte. Ştim cu toţii cât de important este să depozităm în frigider alimente precum laptele, dar există mai multe produse care pot fi păstrate la rece spre a de a le creşte durata de valabilitate şi de a le îmbunătăţi gustul.

Fructele uscate

Cu un conţinut mult mai scăzut de apă decât fructele obişnuite, fructele şi legumele uscate pot fi păstrate într-un dulap sau în cămară mult timp, până la 6 luni. Cu toate acestea, după deschiderea recipientului, este mai bine să păstraţi astfel de alimente în frigider, deoarece le poate prelungi temenul de valabilitate de la o lună până la 6 luni.

Produsele de panificaţie

Chiar dacă nu este recomandat să păstrezi pâinea în frigider, cu atât mai mult dacă este pâine de casă, chiflele şi alte produse de panificaţie rezistă mai mult timp dacă sunt ţinute la rece.

Unele fructe

Merele vor rămâne proaspăte şi crocante pentru o lună întreagă, atunci când sunt păstrate la frigider, într-o pungă închisă. Este recomandat să eviţi spălarea merelor înainte de a le depozita, deoarece s-ar putea strica mai uşor. Tot la frigider ar trebui păstrate şi portocalele, clementinele, grepfruturile şi alte citrice. Dacă sunt ţinute la rece, rămân în stare bună, aproximativ 2-3 săptămâni. Nu este nevoie să pui citricele într-un recipient sau într-o pungă de plastic. Nu este necesar să depozitezi bananele necoapte în frigider, deoarece le va încetini coacerea. Cu toate acestea, dacă aşezi bananele coapte în frigider, nu se strica prea repede. Coaja va deveni maro închis, dar va avea totuşi gustul unei banane perfect coapte. Pont După ce deschidem o pungă de nuci, este mai bine să le punem într-un recipient etanş la frigider pentru a le păstra proaspete mai mult timp.

Drojdia uscată

Drojdia este unul dintre acele produse care pot fi depozitate mult timp dacă rămâne nedeschisă într-un dulap, timp de aproximativ 1 an şi jumătate. Odată ce a fost deschis un plic cu drojdie uscată, este perisabilă dacă se păstrează la temperatura camerei. Acesta este motivul pentru care este important să-l păstrezi într-un recipient etanş, la frigider. În acest fel, îl puteţi utiliza până la 4 luni.

Sosul de soia

La fel ca majoritatea condimentelor, sosul de soia poate fi lăsat la temperatura camerei, fără refrigerare. Chiar dacă sticla recomandă refrigerarea, nu se va strica la temperatura camerei, datorită conţinutului său ridicat de sodiu. Totuşi, dacă, după deschidere, ştii că vei folosi întreaga sticlă de sos de soia în decurs de 1-2 luni, este mai bine s-o pui la frigider. Lăsat la cald, va începe să-şi piardă prospeţimea şi aroma lui se va schimba.

FOTO: Shutterstock