Usturoiul

Consumat crud,usturoiul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui,întrucât are proprietatea de a dilata vasele de sânge,reduce riscul de apariţie a cheagurilor,ajută la scăderea colesterolui şi reduce conţinutul de zahăr în sânge.

Varza roşie

Varza roşie conţine antioxidanţi care luptă împotriva bolilor cardiovasculare şi a hipertensiunii arteriale. De asemenea,aceasta este bogată în vitaminele B şi C,betacaroten şi potasiu,necesare sănătăţii inimii.

Morcovii

Studiile arată că morcovii contribuie la scăderea colesterolului din sânge,însă doar dacă sunt consumaţi cât mai puţin preparat termic. În plus,aceştia conţin din plin vitaminele C şi E,caroten şi fibre,substanţe necesare pentru buna funcţionare a întregului organism.

Nucile

Întrucât conţin acizi graşi,nucile sunt benefice pentru sistemul circulator,deoarece reduc coagularea şi cresc colesterolul bun (HDL).

Uleiul de măsline

Dacă este de bună calitate (extravirgin),uleiul de măsline reduce colesterolul rău (LDL) şi ajută la creşterea celui bun (HDL),esenţial pentru sănătatea cardiacă.

Sfecla

Bogată în vitamina C şi acid folic,sfecla are un rol important în reducerea riscului cardivoascular prin scăderea hemocisteinei,un aminoacid din sânge despre care specialiştii susţin că atacă inima şi creierul.