Există însă o listă de produse pe care nu trebuie să le pui niciodată în blender. Tu ştii care sunt acestea? 

Lichide fierbinţi

Nu turna niciodată în blender supă clocotită, ceai sau apă fierbinte. După ce pui capacul, aburii fierbinţi pot sparge vasul, mai ales dacă este din plastic. Din acest motiv, este recomandat să laşi lichidul să se răcească cel puţin 5 minute până să o dai prin blender.


Nu folosi blenderul pentru usturoi sau ceapă

Aromele puternice de usturoi, ceapă, hrean, ghimbir şi alte condimente iuţi se vor imprima în piesele din plastic şi din cauciuc ale blenderului. Pe viitor, este posibil ca sucurile tale de fructe să aibă şi un iz uşor de usturoi, care va fi foarte neplăcut.Nuci şi boabe de cafea

Nucile sau boabele de cafea vor toci lamele şi pot suprasolicita motorul. Totodată, cafeaua va fi mărunţită în granule de marimi diferite, care ar putea afecta aroma.


Fructe îngheţate

Poţi face smoothie-uri delicioase cu fructe îngheţate, însă dacă le laşi să se dezgheţe parţial. Altfel, te vei alege cu un smoothie apos şi cu un gust mai puţin plăcut. Mai mult, cuburile de gheata pot fi prea dure pentru a fi zdrobite, fructele inghetate pot ramane bucati, iar lamele pot avea de suferit Salată, spanac sau rucola

Dacă îţi place să îţi pregăteşti tot felul de smoothie sau shake-uri cu frunze proaspete de salată sau spanac, nu le pune niciodată în blender la temperatura camerei. Vor căpăta o culoare neplăcută, maronie, de frunze veştede. Este mult mai bine să le ţii 15 minute la congelator înainte şi apoi să le zdrobeşti la blender.


Legume deshidratate

Evită să pui roşiile uscate sau alte legume deshidratate în blender. Sunt tari şi elastice şi se vor agăţa de cuţit, rămânând blocate acolo. Este bine să le înmoi mai întâi în apă.