Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, în data de 18 decembrie 2019, în calitate de for decizional, proiectul PSD privind majorarea alocaţiilor pentru copii. Au fost 179 de voturi ,,pentru", 29 de abţineri, iar trei deputaţi nu au votat. 
Legea va ajunge la preşedintele Klaus Ioannis care va decide dacă va fi promulgată, trimisă înapoi în parlament pentru reanalizare sau ar putea fi contestată la Curtea Constituţională. 
 
Potrivit articolului propus, alocaţiile vor fi în cuantum de: 
a) 600 de lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap.
b) 300 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 18 ani.
c) 600 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.
 

Impact bugetar de 6 miliarde de lei 

"Dacă legea trece şi va fi promulgată, trebuie să găsim resurse să ne încadrăm în acest deficit bugetar. Nu ne permitem să depăşim 3,59% pentru anul viitor, pentru că vom fi penalizaţi pe pieţele internaţionale. Colegii mei parlamentari trebuie să înţeleagă faptul că nu se răzbună pe mine, pe Florin Cîţu. Ei se răzbună pe români. Orice depăşire a deficitului bugetar înseamnă costuri de finanţare mai mari pentru România şi ocolirea României de către investitorii străini", a declarat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.
Ministrului Finanţelor a declarat la un post de televiziune că dublarea alocaţiilor pentru copii va avea un impact bugetar de 6 miliarde de lei şi va duce deficitul la 4,1% din PIB.