Ingrediente  

  • Un piept mare de pui cu piele şi os 
  • O ceapă
  • Albitura (ţelină, păstârnac şi rădăcină de pătrunjel)
  • 2-3 morcovi
  • Un gogoşar şi un ardei gras roşu
  • 3 ouă
  • 200-300 ml smântână 20% grăsime
  • Una-două linguri oţet
  • 3-4 căţei de usturoi
  • pătrunjel 

Aceste ingrediente sunt suficiente pentru o 4,5-5 litri de ciorbă.  

Mod de preparare

Pieptul de pui se taie în două de-a lungul şi se pune la fiert într-o cantitate suficientă de apă. Se daugă sare încă de la început. După ce a tras primul clocot şi aţi cules spuma adăugaţi ceapa întreagă şi rădăcinoasele tăiate în bucăţi mari. Când au fiert, carnea se scoate din oală şi se taie fâşii.  Albitura (ţelina, păstârnacul şi rădăcina de pătrunjel, opţional şi ceapa) vor fi puse în blender cu o cantitate suficientă de apă şi vor fi pasate până se vor transforma într-o cremă. Puteţi da rădăcinile şi printr-o sită. Cei care preferă ca ciorba să aibă culoarea portocalie pot pasa şi morcovul. Se pun la fiert şi cubuleţele de gogoşar şi ardei copt. Pot fi folosiţi gogoşari puşi la oţet, gustul fiind chiar mai bun. 

Smântâna se amestecă bine cu gălbenuşul de ou,, se pune supă fierbinte câte puţin şi după ce se subţiază se adaugă în oală. Se adaugă usturoiul pisat ca la mujdei şi se lasă la fiert 2-3 minute. Atenţie, dacă usturoiul va fierbe mai mult îşi va pierde gustul, dacă fierbe prea puţin va oxida. La final se pune oţetul, de preferat de la gogoşari, deoarce îi va da un gust deosebit. Adăugaţi sare şi usturoi după gust.Pătrunjelul tocat se adaugă în farfurie când e servită ciorba rădăuţeană.