Suma donată a ajuns deja la trei societăţi caritabile specializate în ajutorarea persoanelor afectate de dezastre precum explozia din portul capitalei Libanului. Cele trei organizaţii alese de cuplul Clooney sunt Crucea Roşie Libaneză, Impact Lebanon şi Baytna Baytak.

Soţii Clooney au donat în total 100.000 de dolari celor trei societăţi caritabile.

"Amândoi suntem extrem de îngrijoraţi pentru locuitorii Beirutului şi de situaţia devastatoare cu care se confruntă de câteva zile," au declarat vedetele pentru publicaţia "People".

Conform ultimelor cifre, peste 200 de oameni au fost ucişi de explozie, 6.000 de oameni au fost răniţi şi 300.000 au rămas fără un acoperiş deasupra capului. Autorităţile libaneze spun că explozia a fost cauzată de 2.750 de tone de azotat de amoniu, stocat de şase ani pe o navă din port.

Amal Clooney încă mai are rude şi prieteni în Liban. soţia starului de la Hollywood s-a născut în Beirut, dar a emigrat în Anglia, când avea doar doi ani, împreună cu părinţii ei, care au fugit de Războiul Civil din Liban.

Libanul nu e singur

Recent, comunitatea internaţională a anunţat că va ajuta Libanul în această perioadă dificilă. Nu mai puţin de 30 de şefi de stat şi de guvern, miniştri şi oficiali ai unor organizaţii internaţionale au promis să doneze 252,7 milioane de euro, bani care să ajungă direct la populaţia afectată a ţării arabe.

"În această perioadă oribilă, Libanul nu este singur”, au spus cei 30 într-o declaraţie comună.

Cea mai mare sumă a fost promisă de Uniunea Europeană - 63 de milioane de euro. Qatarul a promis 50 de milioane de dolari, Kuweit va ajuta cu 40 de milioane de dolari, iar SUA va dona 15 milioane de dolari.

Reprezentanţii Naţiunilor Unite au spus că este nevoie de cel puţin 100 de milioane de dolari pentru ajutor umanitar de urgenţă, cum ar fi apă, mâncare şi medicamente, dar şi pentru reconstruirea infrastructurii, în special spitale şi şcoli.