14 reguli pentru un stil de viaţă sănătos

15 iulie 2013   Carieră

Colega noastră Andreea şi câştigătoarea campaniei „Vara asta poţi să ajungi la silueta mult visată”, Denisa Speriatu, au intrat la dietă. Ele îţi dezvăluie care sunt cele mai importante reguli pentru un stil de viaţă sănătos, cât şi pentru combaterea kilogramelor în plus.

Principii

-Serveşte alimentele permise în 3-5 mese (3 mese principale,2 gustări).

-Respectă întocmai cantităţile de alimente indicate şi ora la care iei masa (cu un interval de maximum 6 ore între mesele principale).

-Nu consuma alte alimente între mesele prescrise (se pot bea doar lichide din categoria celor permise.

-Nu consuma alcool. Dacă se doreşte consumarea de alcool se vor alege vinul alb sau răşu şi acestea după masă (maximum 100 mil/ săptămână).

-Bea (opţional) o cană de ceai cald (de slăbit-cu efecte diuretice,laxative şi de stimulare a procesului de transformare a unor substanţe organice asimilate în produse mai simple,care sunt eliminate) înainte de masa principală.

-Nu depăşi 2 gălbenuşuri de ou de 2 ori pe săptămână (de preferat fierte tari).

-Nu îngroşa supele sau ciorbele cu orez,griş,paste făinoase sau cartofi.

-Nu prepara sosuri cu unt,făină sau smântână.

-Daca varza,morcovul,spanacul va produce disconfort abdominal,înlocuieşte-le cu alte legume permise. Acestea pot fi consumate sub formă de salate cu ulei de măsline sub formă de sotte sau la cptor (doar cu o linguriţă de ulei de măsline).

-Ultima masă a zilei va fi luată cel târziu la ora 20.00 (sau cu trei ore înainte de culcare).

-Consumă de 2 ori pe săptămână carne de peşte.

-Redu consumul de sare la 5g/zi.

-Pentru cafea nu se va folosi lapte condensat,ci lapte proaspăt,degresat (1,5% grăsime).

-Fructele se mănâncă la 2 ore distanţă de masă (de preferat înainte de masă).

Campanie susţinută de:

Mai multe