3 idei de mic dejun bogat în proteine

27 mai 2013   Carieră

Este bine să începem ziua cu o masă consistentă, astfel vom avea energie pentru întreaga zi. Proteinele sunt cele mai indicate şi nu trebuie să apelezi la carne pentru a avea parte de ele. Încearcă una dintre aceste variante!

Brioşe

Ai nevoie de:

Trei sferturi de ceaşcă de fulgi de ovăz

Trei sferturi de ceaşcă făină albă

1 lingură praf de copt

1 lingură bicarbonat de sodiu

Sare

2 plicuri zahar vanilat

2 ouă

O jumătate de ceaşcă suc de mere neîndulcit

2 linguri esenţă de vanilie

2 linguri esenţă de lămâie

O jumătate de ceaşcă de iaurt slab

Într-un vas amestecă fulgii de ovăz,făina,praful de copt,bicarbonatul de sodiu şi sarea. În alt vas amestecă restul îngredientelor şi la sfârşit  combină-le. Pune compoziţia în forme de brioşe şi ţine-le în cuptor la 400 de grade timp de 15-20 de minute. Sunt delicioase şi au puţine calorii.

Citeşte şi:

Ce ar trebui să conţină un mic dejun sănătos

3 idei pentru un mic dejun sănătos

Clătite proteice

Sunt o alternativă ideală pentru un mic dejun sănătos şi săţios care nu-ţi va pune în pericol silueta.

Ai nevoie de:

200 de grame fulgi de ovăz

Trei sferturi de ceaşcă făină de ovăz

1 lingură bicarbonat de sodiu

1 lingură praf de copt

Sare

2 ouă

O jumătate de ceaşcă suc de portocale

O jumătate de ceaşcă piure de cartofi

Sucul de la o lămâie

1 lingură miere de albine

O ceaşcă lapte

Se bat ouăle,se adaugă laptele,sucul de mere şi de lămâie şi restul îngredientelor ţi se ametecă cu un tel până se obţine un aluat de consistenţa unei smântâni mai groase. Se pune un polonic din această compoziţie în tigaia unsă cu foarte puţin ulei şi se coc până devin uşor maronii. Se servesc calde!

Budincă de ovăz

Un mic dejun uşor de preparat,perfect pentru zilele când crezi că nu ai timp să mănânci.

Ai nevoie de:

O ceaşcă lapte de migdale (se amestecă pudra de migdale cu apă) sau iaurt simplu cât mai slab

O jumătate de ceaşcă fulgi de ovăz

O linguriţă esenţă de vanilie

O jumătate de ceaşcă din fructele preferate

Dacă foloseşti lapte de migdale,fierbe laptele cu fulgii de ovăz pentru cinci minute,adaugă esenţa de vanilie şi ia vasul de pe foc. Dacă foloseşti iaurt,este de ajuns să amesteci toate îngredientele şă să laşi fulgii la hidratat pentru 10 minute.

Poftă bună!

Mai multe