5 feluri în care poţi să mănânci ouă

7 decembrie 2017   Carieră

Unele dintre cele mai bune alimente, care nu conţin aditivi, sunt relativ ieftine şi-ţi oferă nutrienţi care te ajută să slăbeşti (vitamina B12). Un avantaj extraordinar al ouălor este că pot fi preparate mai înainte, pot fi păstrate în frigider sau chiar la congelator, se pot lua în călătorii sau la job şi pot fi adăugate la aproape orice.

Dacă mulţi nutriţionişti nu recomandă gălbenuşul pe motiv că are un conţşinut ridicat de colesterol, alţii spun că putem mânca liniştiţi oul întreg, pentru că de puţin colesterol avem nevoie. Oul e unul dintre puţinele alimente care conţin vitamina D. Gălbenuşul e o sursă excelentă de vitamina A, D, E, K, luteină şi acizi graşi Omega 3. Nimic dintre acestea nu se găsesc în albuş. Experţii de la Harvard University vin să completeze cu informaţia că nu s-a demonstrat că o dietă bogată în ouă predispune la infarct.

Iată câteva moduri în care poţi să prepari ouăle:

Quiche

Plăcinta umplută cu ouă este un brunch clasic şi cu un motiv! E un mix de legume, carne şi condimente care te vor ţine departe de orice altă ispită pe tot parcursul zilei. E adevărat că nici quiche-ul nu e foarte indicat pentru slăbit, dar, pentru o versiune mai sănătoasă a acestuia, încearcă un quiche vegetal, în loc de aluat.

Fritatta

Se amestecă ouăle cu legumele şi brânza şi se gătesc împreună la cuptor. Datorită faptului că se ţine la cuptor, poţi să-i mai pui legume care, îndeobşte nu se pun la omletă, de la cartofi la spanac şi broccoli până la tot ce-ţi doreşte inima. Nu exagera, însă.

Ouăle-ochiuri

Sunt unii oameni care nu suportă oul fiert dar suportă crusta arsă în ulei a oului prăjit. Este unul dintre motivele pentru care pur şi simplu nu există prea multe motive să nu-ţi placă oul. Doar unge puţin tigaia cu ulei şi pune oul. E suficient.

Omleta

Se iau ouăle, se aruncă în tigaie, se învârte până se fac, se răstoarnă în farfurie. Dacă mai vrei, mai pune verdeţuri. Ceapă verde, puţin mărar.

Ouăle fierte tari

Proteină pură. Fierbe-l patru minute şi dai de proteină pură. Poţi să-l mănânci aşa cum e, sau să-l adaugi la salate, tu decizi.

Mai multe