5 gustări uşoare cu verdeţuri

9 august 2013   Carieră

Fructele şi legumele de culoare verde sunt foarte uşor de integrat într-o dietă. Îţi spunem care sunt atuurile lor în regimurile de slăbit şi-ţi arătăm cum să le incluzi în câteva mâncăruri delicioase şi sănătoase.

Mixul de legume reduce depunerea grăsimilor

Ingrediente:1 pungă de fasole verde,1 cană de mazăre,45 g sos pesto (fără parmezan),1 salată verde ruptă cu mâna,250 g spanac,  zeama şi coaja de la o lămâie verdeFierbe fasolea 10 minute în apă sărată. La fel procedezi şi cu mazărea,apoi lasă-le la scurs. Într-un castron,pune sosul pesto,amestecă pe rând cu fasole,mazăre,spanac şi salată verde,adaugă zeama de lămâie şi coaja acesteia. Mai poţi alătura şi câteva felii de dovlecel.

Accelerează-ţi arderile cu supă de legume!

Ingrediente:1 pungă de spanac,2 dovlecei,1 salată verde,½ broccoli,4 tije de sparanghel,1 cană mică de mazăre,1 ardei verde,5 verze de Bruxelles şi ½ varză albă

Într-o oală cu apă pune la fiert ingredientele,dar lasă spanacul pentru sfârşit,pentru că fierbe foarte repede. Asezonează cu sare şi puţin piper şi,la final,lasă supa la răcit. Când legumele sunt la temperatura camerei,pasează-le cu un blender şi deasupra adaugă nişte pătrunjel proaspăt. Dacă a ieşit prea zemoasă,poţi adăuga un pic de cuşcuş.

Piureul de broccoli potoleşte foamea

Ingrediente:1 buchet de broccoli,1 varză de Bruxelles mică,ceapă verde,mazăre,ţelină,ulei de măsline extravirgin,1 lingură de făină,sare şi piper,mărar

Fierbe broccoli,pasează-l şi păstrează piureul obţinut la cald. Varza de Bruxelles se lasă la clocotit în apă sărată,se strecoară şi se adaugă în supa de bază (o faci din ceapă verde,tije de ţelină,mazăre şi mărar,toate fierte şi pasate). Căleşte un minut făina în ulei de măsline extravirgin,până devine brună. Pune-o peste supă (din care ai scos momentan varza de Bruxelles),adaugă tot acum şi piureul de broccoli şi mai lasă compoziţia pe aragaz câteva minute. Sărează şi piperează,dacă este necesar,adaugă varza de Bruxelles şi mâncarea este gata.

Salata de verdeţuri te ajută să elimini toxinele

Ingrediente:½ ceaşcă mazăre dulce;4 tije de sparanghel,tăiate în bucăţi de 5 cm;1 castravete micuţ tăiat felii;1 dovlecel mic feliat;1 salată verde (sau rucola),ruptă în bucăţi mici;2 cepe verzi mărunţite;câteva măsline verzi;1 avocado mic feliat;2 crenguţe de mărar,tocate mărunt,55 g brânză feta mărunţită;sare şi piper după gust

Umple pe jumătate o cratiţă medie cu apă,adaugă sare şi las-o să fiarbă la foc mediu. Adaugă mazărea şi fierbe-o 1 minut. Folosind o spumieră,transferă boabele într-un bol cu apă rece. La fel faci şi cu sparanghelul. După răcire,atât mazărea,cât şi sparanghelul se scurg de apă. Într-un castron mare,amestecă mazărea,sparanghelul,feliile de castravete şi de dovlecel,salata verde,ceapa verde,feliile de avocado,mărarul şi brânza feta. Pui sare şi piper,dar poţi adăuga şi un pic de oţet,pentru gust.

Desert dietetic care te energizează

Ingrediente:1 iaurt degresat,½ pară verde,½ măr verde,câteva boabe de struguri verzi,1 kiwi,1 avocado,câteva boabe de fistic (sau nucă)

Pune iaurtul într-un bol şi adaugă pe rând toate alimentele,tăiate cubuleţe. La sfârşit,presară şi fisticul boabe sau dat prin râşniţă. Îi poţi da gust dulce asezonând cu miere.

Fructe şi legume bune la regim

 Avocado-Fructul conţine L-carnitină,un aminoacid care transformă grăsimile în energie şi nu le permite să se depună.  

Spanacul-Are puţine calorii (23/100 g),uşurează digestia şi detoxifică organismul datorită fierului,calciului şi a vitaminelor din compoziţie.

Varza de Bruxelles-Fibrele (atât solubile,cât şi insolubile) conţinute de ea sunt extrem de săţioase,ceea ce înseamnă că îţi vei potoli foamea rapid atunci când o introduci în alimentaţie.

Kiwi-  Deşi are mai mult potasiu decât o banană,consumul lui nu ar trebui să te sperie. Acest fruct conţine doar 45 de calorii şi este recomandat în dietele de slăbire.

Ţelina-Datorită numărului scăzut de calorii,ţelina nu se „zgârceşte“ atunci când vine vorba de nutrienţi. O cană cu ţelină conţine 16 calorii,însă oferă o treime din aportul zilnic recomandat de vitamina K.

Măslinele verzi-Sunt cele mai aprige „luptătoare“ împotriva grăsimilor care se depun pe abdomen şi-ţi protejează şi inima,ceea ce este important mai ales dacă faci exerciţii fizice în mod regulat. Cercetările arată că acizii graşi din măsline ajută la eliminarea grăsimilor şi scad colesterolul „rău“.

Mai multe