5 moduri inedite prin care apa caldă cu lămâie îţi schimbă viaţa

21 iunie 2016   Carieră

Probabil ai auzit şi tu declaraţii nenumărate şi ai citit o mulţime de articole despre beneficiile consumului de apă caldă cu lămâie. Pe bună dreptate este atât de lăudată, pentru că, pe lângă altele, această combinaţie acelerează arderile în organism.

Majoritatea articolelor atrag atenţia asupra importanţei pe care o are apa caldă cu lămâie,băută dimineaţa,aşa că am făcut o mică documentare şi am aflat şi alte modalităţi surprinzătoare prin care acest amestec aduce beneficii corpului. Cu siguraţă n-o să-ţi mai lipsească lămâile din casă.

Accelerează metabolismul

Consumul de apă caldăcu lămâie pe stomacul gol ajută organismul să absoabă mai bine elementele nutritive din hrană şi uşurează digestia lor.

Mai mult,sucul de lămâie calmează arsurile din stomac şi reduce senzaţia de balonare.

Te ajută să slăbeşti

Lămâile conţin pectină,o fibră care contribuie la pierderea în greutate,datorită efectului binefăcător de a ţine sub control poftele alimentare. Savurează un pahar cu apă caldă cu lămâie între mesele principale ale zilei şi nu te vei mai lupta cu nevoia de a mânca ceva dulce sau ceva sărat.

Întăreşte sistemul imunitar

Citricele,în special lămâile,au în compoziţie o cantitate mare de vitamina C,de aceea sunt un aliat de încredere când vine vorba despre răceli. Ia în considerare că nivelul de vitamina C de care are nevoie corpul tinde să scadă când eşti stresată. Deci,când ai perioade încărcate,bazează-te pe această combinaţie. Cu cât mai multă lămâie,cu atât mai multe beneficii pentru organismul tău.

Îmbunătăţeşte aspectul pielii

Vitamina C este de ajutor în menţinerea sănătăţii pielii,pentru că joacă un rol important în sinteza colagenului – care stimulează elasticitatea pielii şi repară celulele distruse.

Mai mult decât atât,apa caldă cu lămâie are proprietăţi astringente,lucru care poate fi de bun augur în vindecarea petelor şi chiar a cicatricilor.

Reduce inflamaţiile

Dacă ţi se întâmplă să te doară articulaţiile,să ştii că e posibil să suferi din pricina unei acumulări de acid uric în corp. Apa caldă cu lămâiepoate dizolva această depunere.

Mai multe