6 alimente care te împiedică să slăbeşti

1 iulie 2015   Carieră

Încerci să scapi de kilogramele în plus şi nu reuşeşti? Este posibil să fie din cauza unor alimente pe care le-ai introdus în dietă. Iată de ce să te fereşti pentru a scădea în greutate fără probleme!

Există numeroase alimente despre care se spune că sunt numai bune pentru o siluetă de vis. Nutriţioniştii avertizează că acestea conţin de fapt mult zahăr,sare şi grăsimi care te pot îmbolnăvi şi care pot favoriza îngrăşarea. De aceea,citeşte cu atenţie lista de ingrediente de pe orice ambalaj. În afară de acestea,mai sunt câteva alimente de care ar fi bine să te fereşti.

Miere

Crezi că mierea este mai sănătoasă şi mai naturală decât zahărul? Nutriţioniştii te contrazic. Atât mierea,cât şi zahărul conţin niveluri ridicate de glucoză. Deoarece mierea este mai densă,o lingură conţine de fapt mai multe calorii decât aceeaşi lingură cu zahăr granulat. De aceea,evită să mănânci miere pe durata dietei.

Sos pentru salată cu puţine grăsimi

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Iowa,SUA,au descoperit că sosul pentru salate cu puţine grăsimi anulează o parte din substanţele nutritive care se găsesc în salată. În schimb,foloseşte ulei de măsline,sau un pic de unt,pentru ca organismul să absoarbă nutrimenţii din legume mult mai eficient.

Cerealele pentru micul dejun

Unele cereale pentru micul dejun sunt bogate în zahăr şi grăsimi. În plus,acestea sunt  aromatizate ori acoperite cu ciocolată. Prin urmare,citeşte întotdeauna eticheta elimentelor pe care vrei sa le cumperi. Optează pentru cerealele naturale,cu puţine calorii şi bogate în fibre. Acestea te vor ajuta să te menţii în formă pentru mai mult timp.

Lapte degresat

Specialiştii spun că laptele integral este indicat celor care vor să slăbească,mai degrabă decât laptele degresat. Laptele conţine aproximativ 4% grăsime per suta de ml. Lapte degresat are doar 0,1 % grăsime,dar este mai puţin hrănitor decât laptele integral. Acesta din urmă stimulează metabolismul,ajutându-te să arzi mai multe calorii şi scade riscul de boli de inimă.

Legumele crude

Se crede că în urma gătitului se pierd vitaminele şi mineralele din legume. Studii recente arată exact contrariul. Un studiu din 2008 arată că legumele precum morcovii,spanacul,ciupercile,sparanghelul,varza şi ardeii furnizează mai mulţi antioxidanţi atunci când sunt gătite,decât atunci când sunt consumate crude.

Băuturile dietetice

Par o modalitate simplă pentru iubitorii de băuturi răcoritoare pentru a reduce caloriile,dar specialiştii cred că băuturile dietetice nu ajută deloc la pierderea în greutate,ci din contra,te fac să-ţi doreşti să bei şi mai mult. Aceste băuturi conţin foarte mult zahăr.

Mai multe