7 mituri despre dietă, demontate

24 august 2016   Carieră

Probabil că de multe ori ţi-ai promis că de mâine vei mânca sănătos şi că vei începe acea dietă pe care tot ai amânat-o până acum. Dar, dacă miturile au fost cele care te-au împiedicat până acum să-ţi ţii promisiunea, află că nu trebuie să le crezi.

Cu siguranţă vei căuta sfaturi pe internet şi la prietene pentru a găsi reţeta dietei care va oferi cele mai bune rezultate,şi dacă este posibil,într-un timp scurt. Dar,oricâte informaţii şi sfaturi ai găsi şi primi,acestea nu sunt complet adevărate. În plus,dieta prietenei tale poate că nu va funcţiona la fel de bine şi la tine,pentru că fiecare organismeste diferit şi are nevoi diferite.Aşadar,dacă vrei să ţii dietă,alege-o pe cea corectă,nu pe cea care îşi va pune sănătatea în pericol şi cu care vei slăbi repede,dar nesănătos.

Iată o listă cu câteva mituri despre dietă pe care nu trebuie să le crezi: 1. „Gălbenuşul nu este sănătos.”

Multe persoane cred că albuşul este sănătos,şi gălbenuşul nu,deoarece este bogat în grăsimi,în special,în colesterol. Dar acesta nu afectează în niciun fel tensiunea arterială,şi sistemul cardiovascular,în general.

2. „Zahărul natural nu este sănătos.”

De multe ori,zahărul natural este înlocuit cu cel artificial,pentru că se crede că are mai puţine calorii. Dar orice tip de zahăr afectează într-un fel sau altul sistemul metabolic,dacă este consumat în exces.

3. „Alimentele organice sunt mai sănătoase.”

Se crede că alimentele organice sunt sănătoase,că nu sunt atinse de pesticide şi nu conţin ingrediente artificiale. În plus,aceste alimente pot duce la dezvoltarea mai multor afecţiuni în organism.

4. „Mănâncă doar salată când ieşi în oraş.”

În mod normal,salata conţine maioneză,muştar,şi multe alte ingrediente care conţin multe calorii. Aşadar,salata nu este o opţiunea prea bună.

5. „Ţigările ţin de foame.”

Multe persoane cred că fumatul scade pofta de mâncare,de aceea,tind să fumeze mai mult atunci când ţin dietă. Dar acest obicei este nesănătos şi nu ajută în procesul de slăbire.

  

6. „Alimentele scăzute în grăsimi te ajută să slăbeşti.”

Mai puţine grăsimi nu înseamnă mai puţine calorii. Sunt alimente care au un conţinut de grăsime scăzut,dar sunt bogate în calorii,aşadar,fii atentă atunci când le cumperi.

7. „Slăbeşti mai repede cu dieta fulger.”

Sunt diete care ajută la eliminarea kilogramelor într-un timp scurt. Dar acest efect este de scurtă durată şi depune mai multe kilograme într-un timp la fel de scurt. În plus,este dieta care duce la dezvoltarea mai multor probleme de sănătate şi încetineşte metabolismul.

Mai multe