7 „şmecherii” ca să-ţi iasă un grătar ca la carte!

24 iulie 2014   Carieră

Nu toată lumea se pricepe să facă un grătar bun. Află câteva trucuri pentru ca preparatele pe cărbuni să fie delicioase!

1.     Pentru a-ţi găti bine alimentele,plasează grătarul la cel puţin 10 cm distanţă de jăratic.

2.     E bine ca grătarul să fie uns cu ulei,pentru ca alimentele să nu se lipească de fier.

3.     Uleiul e bun şi dacă vrei să obţii o culoare mai frumoasă a alimentelor:unge-le cu un pic de ulei de măsline,folosind o pensulă curată sau un mănunchi de ierburi aromatice.

4.     Dacă prepari carne roşie,las-o deasupra unui strat de jăratic puternic încins,însă nu foarte mult timp;aşa vei avea o fleică „în sânge”. Nu se sărează decât în momentul servirii,altminteri vei obţine o bucată de „talpă” uscată.

5.     Ca să fie bine pătrunsă,carnea roşie trebuie să aibă cel mult 2 centimetri grosime. Dacă vrei să faci carne roşie marinată,la fiecare întoarcere,bucata trebuie unsă cu sosul în care ai marinat-o iniţial.

6.     După ce ai luat carnea de pe foc,e bine,înainte de-a o servi,să o laşi să se „odihnească” câteva minute pe tocător. Asta permite sucurilor din carne,pe care căldura le-a „alungat” spre centrul bucăţii de friptură,să se întoarcă la suprafaţă. Rezultatul e o bucată mai zemoasă – şi mai gustoasă.

7.     Nu te teme de combinaţii care îţi fac poftă,dă-ţi frâu liber imaginaţiei:poţi să combini puiul cu ananasul,carnea albă cu fructele seci (prune,caise deshidratate)... poţi face chiar şi deserturi la grătar! E suficient să înşiri pe ţepuşă bucăţi din diverse fructe. Combinate cu stafide şi cu brânzeturi fine-lăsate un pic deasupra focului,în folie de aluminiu,cât să se înmoaie-,te vei delecta cu savori la care nici n-ai visat...

Citeşte şi:

Alimente care alungă depresia

Iată cum slăbeşti sănătos după ce ai născut!

Mai multe