Acestea sunt cele mai nocive combinaţii de alimente, pe care uneori le consumăm zilnic

17 februarie 2016   Carieră

Cu toate că noi credem că ştim toate pericolele care vin de la anumite alimente, ne minţim pe noi înşine. Ştim toate pericolele? Cu siguranţă că nu.

De cele mai multe ori,facem combinaţii de alimente care sunt nocive şi nu avem nici o idee despre asta,cât pot dăuna sănătăţii noastre şi câte complicaţii pot să apară. Iată câteva dintre ele:

Fructe amestecate cu mâncarea sau după masă

Fructele pot fi trecute cu uşurinţă prin stomac şi următoarea lor oprire sunt intestinele. După ce combinaţi fructele cu cereale,de exemplu,acesta va rămâne mai mult timp în organism şi va fi nevoie de mult timp pentru a începe să fermenteze şi intestinele ar putea fi afectate.

Proteinele animale şi amidonul

Toate efectele pozitive care provin din carbohidraţi şi proteine animale sunt pierdute dacă le combinaţi. Diferite enzime digestive se ciocnesc şi pot provoca gaze şi balonare.

Carbohidraţii şi roşiile

Carbohidraţii,cum ar fi pâinea,cartofii,mazărea,orezul,fasolea şi pastele nu ar trebui să fie combinate cu roşiile deoarece se ajunge la probleme la întreaga digestie. De asemenea,poţi suferi de oboseală excesivă.

Fructele şi iaurtul

Această combinaţie poate provoca mai multe probleme. Niciodată nu se amestecă fructele cu produsele lactate. Ele conduc la complicaţii digestive,blocaj al sinusurilor,încurajează răceala şi chiar agravează simptomele de alergie.

Fulgii de porumb şi laptele

Surprinzător pentru mulţi,însă pentru mulţi oameni acest amestec reprezintă micul lor dejun favorit,iar trista veste este că ambele alimente conţin multe glucide,care pot fi digerate rapid şi pun corpul sub stres. Această combinaţie poate creşte nivelul de zahăr din sânge.

Hamburgerul şi cartofii prăjiţi

Această combinaţie este consumată în întreaga lume,dar este foarte dăunătoare. Aceste alimente sunt bogate în grăsimi şi alte substanţe chimice ce creează o substanţă similară cu cărbunele.

Combinaţia acestor două alimente poate cauza inflamaţii în organism şi accelerează procesul de îmbătrânire.

Mai multe