Adevărul şocant despre chipsurile din cartofi

29 octombrie 2014   Carieră

Chipsurile din cartofi sunt delicioase, însă nutriţoniştii atrag atenţia că această gustare este extrem de dăunătoare pentru corp.

Sutdiile efectuate de cercetătorii britanici şi americani arată că chipsurile pot fi la fel de rele precum medicamentele sau drogurile,întrucât cauzează o dependenţă de care cu greu mai poţi scăpa.

Citeşte şi:

3 gustări care nu sunt atât de sănătoase precum crezi

Combinaţii de alimente care îngraşă

Acest efect negativ este dat de gustul chipsurilor care se simte în cavitatea bucală. Odată cu declanşarea procesului de stimulare a papilelor gustative,grăsimile pe care le conţin chipsurile transmit semnale către creier.

Creierul are nevoie în mod instinctiv de sare,grăsimi şi alimente dulci,fapt pentru care gustul chipsurilor ne fac să consumăm şi mai multe chipsuri.De asemenea,specialiştii atrag atenţia că a consuma chipsuri în timpul sarcinii este la fel de dăunător ca fumatul,motiv pentru care viitoarelor mămici li se recomandă să excludă din alimentaţia lor această gustare care poate afecta sănătatea fătului.

Mai multe