Află care este cea mai sănătoasă carne pentru noaptea de Revelion

28 decembrie 2016   Carieră

Deşi carnea este un aliment foarte important pentru organism, după atâţea cârnaţi, tobă sau răcitură consumate în perioada Crăciunului, carnea de porc sau de vită este cea mai puţin preferată.

Pentru noaptea de Revelion,CasoTeca vă propune câteva feluri de carne mai uşoare:carnea de peşte bogată în acizi esenţiali,carnea de curcan cu proprietăţi antioxidante sau carnea de iepure care este cea mai săracă în calorii.

Carnea de peşte

Datorită componentelor sale nutritive,carnea de peşte este cea mai recomandată de către medici.

Este mai uşor de digerat decât carnea de mamifere şi păsări deoarece nu conţine ţesut colagen fibros.

Carnea de peşte este o sursă excelentă de acizi graşi esenţiali omega-3 şi omega-6,proteine,vitamine (A,B12,D,E) şi minerale (potasiu,fier,iod,fosfor,seleniu). Cantităţile în care aceste substanţe minerale şi nutritive se găsesc în peşte diferă în funcţie de tipului peştelui.

Cel slab (carne albă) conţine mai puţine grăsimi şi acizi graşi eşenţiali omega-3 decât cel gras (carne roşie). Dincolo de această diferenţă,ambele tipuri de peşte,precum şi fructele de mare,au numeroase beneficii pentru organismul uman.

Carnea de curcan

Carnea de curcan are puţine calorii şi de aceea este recomandată în majoritatea dietelor,fiind potrivită în alimentaţia persoanelor cu probleme de sănătate.

Mai multe