Află cum te ajută piperul negru să slăbeşti!

31 mai 2012   Carieră

Cercetătorii au descoperit o legătură strânsă între consumul de piper negru şi scăderea în greutate.

Substanţa activă din piper,piperina,blochează formarea de noi celule grase,prevenind astfel acumularea de grăsimi şi,implicit,creşterea în greutate.

Oamenii de ştiinţă spun că acest lucru este posibil datorită faptului că piperina interacţionează cu activitatea genei care este responsabilă de controlul celulelor grase.

Această descoperire este un prim pas în crearea unui nou tratament împotriva obezităţii. Piperul negru este  folosit încă din antichitate pentru tratarea afecţiunilor gastrointestinale (care apar în urma nivelului ridicat de stres din organism),împotriva durerilor şi a inflamaţiilor.

Alţi aliaţi în curele de slăbire sunt:

-Ananasul conţine în cantităţi mari o enzimă numită bromelină care îmbunătăţeşte digestia şi previne inflamaţiile,doi factori care ar putea duce la apariţia constipaţiei şi la creşterea în greutate;

-Ouăle,consumate la micul dejun,acţionează ca un agent ce duce rapid la apariţia senzaţiei de saţietate. De asemenea,ouăle reduc apetitul pentru alimente bogate în calorii,datorită proteinelor pe care le conţine. Acestea menţin în limite normale nivelul de zahăr de sânge,prevenind astfel apariţia poftelor alimentare;

-Grepfrutul contribuie şi el la scăderea în greutate. Consumat înainte de masă,ca atare sau sub formă de suc,grepfrutul reduce nivelul de insulină din sânge,un hormon care are un rol important în convertirea caloriilor în energie şi nu în grăsimi.

Mai multe