Alge pentru o super-siluetă

24 septembrie 2013   Carieră

Două alge sunt în vogă la ora actuală, graţie beneficiilor nutriţionale şi impactului lor asupra siluetei. Află care sunt efectele lor în organism!

Agar-agar – „aspiră” colesterolul

Extras dintr-o algă roşie,substanţa numită agar-agar are capacitatea de absorbi apa şi de a forma un strat protector,care  practic „aspiră” zaharurile şi grăsimile. În plus,umflându-se în stomac,substanţa respectivă „taie” foamea.

Agar-agar este o substanţă de gelifiere 100 % vegetală,şi se găseşte la magazinele naturiste sau bio sub forma unei pulberi de culoare albă. Este alcătuită în proporţie de 80 % din fibre solubile,şi are capacitatea de a se umfla în stomac,temperând astfel apetitul. În plus,gelul format ar avea capacitatea de a „prinde în cursă” colesterolul.

Utilizat în mod tradiţional în alimentaţia japoneză,extrasul de algă roşie are numeroase atuuri dacă vrei să pierzi în greutate. Aportul său caloric se apropie de zero,şi te ajută să scapi,zilnic,de aproape 300 de calorii.

Poţi să foloseşti agar-agar în orice reţete care necesită gelifiere,înlocuind astfel gelatina clasică:piftii vegetale,tarte cu fructe şamd.

Spirulina – aliatul tău anti-diabet

Spirulina este extrasă dintr-o algă albastră,care există pe pământ de mai bine de 3 miliarde de ani! Conţine o cantitate mare de proteine şi numeroase substanţe nutritive.  Mulţi cercetători o consideră un super-aliment,cu virtuţi anticancer,antiîmbătrânire,de întărire a sistemului imunitar etc. S-a mai observat că aportul de spirulină echilibrează glicemia la diabetici,ceea ce ar fi de natură să avantajeze şi persoanele care ţin cure de slăbire.

Bine de ştiut! Beneficiile algelor asupra siluetei sunt vizibile numai în condiţiile unei diete echilibrate.

Citeşte şi:

Somnul insuficient te îngraşă

3 motive pentru care să iei cina mai devreme

Mai multe