Alimente bogate în grăsimi pe care trebuie să le consumi

31 octombrie 2014   Carieră

Nu toate alimentele bogate în grăsimi sunt rele pentru organism. Iată ce trebuie să consumi în mod constant pentru o sănătate de fier.

Dacă incluzi în alimentaţia ta grăsimile „bune”,în timp ce le eviţi pe cele „rele” (saturate),vei reduce riscul de a te îngrăşa şi de a te îmbolnăvi.Iată o listă a alimentelor care nu ar trebui să-ţi lipsească din bucătărie.Avocado-O jumătate de avocadoîţi oferă 10 grame de grăsimi mononesaturate. Consumă-l în salate sau în sendvişuri.Migdale-Dintre toate fructele oleaginoase,migdalelesunt cele mai sărace în calorii. În jur de 23 de migdale conţin 14 grame de grăsimi,dintre care 9 sunt mononesaturate şi 5 grame sunt polinesaturate.Somon-Somonul conţine din plin acizi graşi Omega-3,esenţiali pentru sănătatea ochilor,dar şi a altor organe vitale. De aceea,este important să consumi peşte de 2-3 ori pe săptămână.Măsline şi ulei de măsline-Când mănânci câte o salată,nu uita să adaugi câteva măsline,dar şi ulei de măsline,fiindcă aceste două ingrediente sunt surse importante de grăsimi bune pentru organism.Seminţe de in-Dacă nu obişnuieşti să consumi seminţe de in,află că acestea conţin din plin grăsimi mononesaturate şi polinesaturate. Le poţi consuma în iaurturi sau în salate.

Mai multe