Alimente bune după mese copioase

27 aprilie 2016   Carieră

Sărbătorile de Paşte vin cu mese încărcate de bunătăţi şi cu probleme digestive. Le previi tot cu ajutorul unor alimente şi băuturi cu efect de accelerare a arderilor de grăsimi.

Fructe cu efect antioxidant

Între mesele luate de-a lungul zilelor de Paşte nu uita să mănânci fructe:struguri,kiwi,fructe de pădure. Antioxidanţii care le conţin minimalizează efectele radicalilor liberi,eliminând efectele produse în timp de acestea şi de o alimentaţie cu multe grăsimi,zahăr din abundenţă şi carbohidraţi.

Legume

În caz că ai mâncat prea mult,recurge la legume pentru a-ţi reveni. Sunt pline de elemente nutritive şi fibre,nu au calorii şi nici prea multe grăsimi. Îţi menţin senzaţia de saţietate fără să te îngraşe şi se digeră mai uşor. Prepară-le sub formă de salate sau de supe. Acestea din urmă sunt ideale ca prim fel,pentru că nu vei mai fi tentată să mănânci mai mult la felul principal sau la desert.

Oţet

Chiar şi o singură lingură de oţet pusă în salatele de legume din zilele de după festinul de Paşte te ajută să-ţi revii. Oţetulcontracarează efectul de creştere a glicemiei din cauza consumului exagerat de alimente bogate în carbohidraţi şi de preparate dulci.

Suc de portocale

Băut între mesele bogate în preparate hipercalorice în prima zi de Paşte,sucul de portocale reduce efectele radicalilor liberi şi a altor substanţe cu efect inflamator asociate cu afecţiuni ale inimii.

Mai multe