Alimente care calmează durerile din corp
Dacă nu vrei să apelezi la pastile şi nici remediile din plante nu-ţi fac cu ochiul, poţi încerca să calmezi durerile reumatice mâncând, de exemplu, banane sau nuci.
Când mergi la cumpărături,e bine să îţi faci stocul de „alimente-minune“,care au nu doar gust bun,ci şi proprietăţi benefice pentru corp. Mai precis,pot combate durerile sau le pot reduce în intensitate,dacă acesta sunt mai vechi,cronice.
Sucul de morcoviajută în caz de dureri de stomac şi colici intestinale.
Usturoiulprevine durerile de dinţi şi le diminuează pe cele de măsele. Ţine în gură câteva minute un căţel de usturoi şi vei vedea că durerile se vor calma în timp scurt.
Albuş de ou– când te simţi fără vlagă,cu o uşoară stare de ameţeală,îţi poţi reface puterile cu albuş de ou. Amestecă-l cu ce doreşti,în funcţie de gust,şi te vei simţi mai energică.
Bananeleau potasiu,magneziu,proteine de calitate şi multe alte substanţe care calmează durerile musculare,reduc cârceii şi ameliorează simptomele dereumatism.
Iaurt– bogat în probiotice şi sursă importantă de calciu,iaurtul aduce beneficii şi în caz de crize de ficat.
Nucileameliorează durerile de încheieturi şi le combate pe cele musculare.
Piperulajută digestia şi calmează crizele de bilă,dar poate să diminueze şi starea de greaţă.
Orezul fiert. Poate părea de necrezut,dar orezul fiert este de mare ajutor pentru sănătate. Scade tensiunea arterială şi luptă împotriva migrenelor.
Peştele gras,cum ar fi macroul,heringul şi somonul,este bogat înOmega-3,un acid gras esenţial care favorizează absorbţia calciului şi este antiinflamator.
Datorită compoziţiei valoroase pentru sănătate,peştele gras reduce şi îmblânzeşte simptomele osteoartritei şi artritei reumatoide. În plus,constituie o sursă bună de proteine pentru repararea articulaţiilor deteriorate.