Alimente care favorizează apariţia celulitei

27 februarie 2013   Carieră

Există alimente care provoacă retenţia de apă, favorizând apariţia sau agravarea celulitei. E suficient să nu le mai consumi timp de 15 zile şi vei vedea rezultatele.

Zahărul,„combustibilul” preferat al celulitei,se ascunde peste tot:în produse de patiserie,în biscuiţii de la micul dejun,în conservele de legume de la supermarket... ba chiar şi-n pâine. Să nu îţi imaginezi că îndulcitorii sunt mai lipsiţi de pericole:şi ei au aceeaşi tendinţă de a reţine apa în ţesuturi.

Sarea,ca şi „colegul” zahăr,e un ingredient nelipsit din orice produs:lactate,sosuri gata de consum,mâncăruri semipreparate,băuturi carbogazoase (ei bine,da!),mezeluri... şi în pâine,bineînţeles.

Doza zilnică recomandată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii e de 4 grame – adică,cantitatea de sare conţinută într-un sendviş! Fă o cură de 2 săptămâni fără sare,după care introdu treptat ingredientul în dietă. Asta va face minuni anti-celulitice!

Cafeaua,deşi are bună reputaţie în dietele de slăbire,poate favoriza celulita. Studiile arată că,la anumite persoane,cafeaua are într-adevăr efect diuretic,dar că la altele „ajută” mai degrabă retenţia de apă. Ca să afli din ce categorie faci parte,abţine-te de la consumul de cafea timp de 2 săptămâni,apoi reintrodu-o progresiv,şi vezi ce efect are asta asupra celulitei.

Mai multe