Alimente mai puţin sănătoase decât crezi

16 februarie 2016   Carieră

Atunci când înccerci să adopţi un stil de viaţă sănătos, ştii deja ce alimente trebuie să eviţi. Ai şters de pe listă pâinea albă şi produsele pe bază de făină de grâu, dar şi alimentele procesate care conţin uleiuri şi derivate de zahăr.

Cu toate astea,liniile dieteticede care ştiai până acum ar putea fi complet eronate,asta reiese din faptul că,deşi grăsimea este tot mai des eliminată din regimul multor persoane,rata bolilor de inimă şi a diabetului continuă să crească.

1. Pâinea integrală de grâu

Nu este un secret că diabetul este un rezultat direct al excesului de zahăr din sânge. Ştiai că pâinea integrală,tipul recomandat pentru o sănătate optimă,ridică nivelul de zahăr din sânge mai mult decât majoritatea acadelelor?

Grâul măcinat cu ajutorul tehnologiei moderne conţine,de asemenea,un nivel ridicat de gluten,mult mai mare decât grâul măcinat pe care l-au consumat bunicii tăi. Versiunea modificată cauzează alergii şi sensibilităţi care duc la dureri articulare,boli tiroidiene,diabet şi boli de inimă.

2. Siropul de agave

Este frecvent recomandat ca un substitut pentru zahăr. Susţinătorii spun că este mai sănătos,deoarece,spre deosebire de alţi înlocuitori de zahăr,cum ar fi aspartamul,acesta este natural. De fapt,numai planta este din natură. Siropul este un produs rezultat din prelucrarea riguroasă şi conţine între 70 şi 90 la sută fructoză. Chiar mult-bârfitul sirop de porumb bogat în fructoză are doar 55 % zaharuri. 

3. Brioşele din tărâţe

Brioşele sunt perfecte atunci când trebuie să mănânci ceva pe fugă, mai ales că sunt bogate în fibre. Cele mai multe brioşe din tărâţe,însă,combină cerealele integrale cu un amestec de uleiuri şi zahăr.

4. Sucul de fructe

Sucurile naturale de fructe,îmbuteliate,riscă să aibă la fel de mult zahăr ca un suc carbonatat! Iar zahărul este zahăr,atunci când vine vorba de ridicarea nivelului glicemiei. În afară de o cantitate minimă de nutrienţi şi fibre (pe care le poţi obţine cu uşurinţă de la alte alimente),sucurile de fructe nu au prea multe de oferit şi cel mai bine este să fie evitate.

5. Produsele fără grăsimi

La crearea unui produs alimentar "fără grăsimi",producătorii înlocuiesc în mod obişnuit grăsimea cu o mulţime de chimicale şi zahăr. Desigur,fereşte-te de orice grăsimi nesănătoase,cum ar fi uleiurile vegetale,grăsimile trans şi uleiuri hidrogenate.

6. Fulgii de ovăz

Ovăzul este tot din categoria cereale,astfel încât acesta poate provoca efecte similare cu cele ale consumului de grâu,în special pentru cei sensibili la gluten. Şi multe produse din făină de orz conţin tot felul de aditivi nesănătoşi şi de zahăr.

Mai multe